Të Fundit

Aktualitete

Hipokrizia ndaj palestinezëve po shndërrohet në institucion ndërkombëtar

ta-mbulosh-diellin

Imagjinoni katër dekada më parë, fëmijë të vegjël përpara autoblindave dhe tankeve izraelite që godisnin me gurë ushtrinë më të fortifikuar të kohës. Pamjet dhe fotot e asaj kohe u kthyen në simbolin e rezistencës për çdo popull në përballjet e tij me pushtuesin. Jo vetëm kaq, por edhe shalli karakteristik i palestinezëve, u bë flamuri i cili përfaqësonte çdo ... Shfaq »

Sjellja e bukur i bën për vete zemrat

02733ebb9c

Në këtë tekst po ndajmë disa këshilla që duhet ti kemi në mend gjithmonë për të pasur sukses në jetë. – Zoti e di se kush duhet të jetë në jetën tuaj e kush jo. Besojini dhe lënia gjithçka në dorë Atij. Ai/ajo që duhet të jetë në zemër, do të ngelet aty. – E keqja që i bën dikujt ... Shfaq »

Nji besëtytni

merimanga

“Pa shkollë je nji hiç”, “pa shkollë nuk të hapen dyert”, “pa shkollë nuk han bukë”, “pa shkollë nuk gjen nuse” e kështu ma radhë. Në përgjithësi ky është presioni që ushtrojnë prindërit te fëmijët e tyre, nën marakun e ethshëm se “shkolla t’ban njeri”. Edison ÇERAJ, Tiranë Nji prej besëtytnive moderne që la mes nesh ateizmi “shkencor” e shtetëror ... Shfaq »

Shqiptarët dhe perandoria osmane, sundim apo bashkësundim?

Anticki-Ulcinj_Historijska-karta_

Albanologu i famshëm Gjerman – Peter Bartl thotë: “Shqiptarët kanë qenë bashkësundimtarë në Perandorinë Osmane, e jo thjesht të sunduar” Si fakt, ai permend numrin e madh të kryeministrave, ministrave, gjeneralëve, guvernatorëve Shqiptarë në të katër anët e Perandorisë Osmane pergjate shekujsh. Nje Pyetje kam per pellazget dhe ‘historianet’ shqiptare Islamofob! Si ndjeheni? A i pranoni faktet e historianeve perendimore ... Shfaq »

Shenjat e rënies së një shoqërie dhe shteti…

ta-mbulosh-diellin

“Kur shtetet shemben, ka një bollëk fallxhorësh, lypësish, hipokritësh, pretenduesish, skribësh, tregimtarësh, këngëtarësh të vrazhdë, poetësh të rëndomtë, sharlatanësh, daullexhishë dhe dajrexhishë, budallejsh, lexues falli nga dora, lajkatarë dhe kritikë. Kuptimet e vërteta ngatërrohen, vlerësimi humbet dhe menaxhimi i duhur përkeqësohet. Ligjërimi bëhet i ngatërruar, e vërteta përzihet me gënjeshtrën dhe xhihadi ndërthuret me vrasjen. Kur shtetet shemben, frika mbizotëron ... Shfaq »

Alfabeti i kulturës demokratike – Fragmente

gjethja-e-fundit-696x435

1. Kur shkatërrohen sistemet e vlerave të shoqërisë e të shtetit atëherë jeta bëhet jo vetëm e padurueshme por edhe e neveritshme. Të dhënat që e dëshmojnë këtë shkatërrim po shtohen gjithnjë e më shumë. Kur shumësia e këtyre të dhënave të jetë e dukshme edhe për sytë e atyre që nuk shikojnë edhe me mendje dhe të atyre që ... Shfaq »

Pse i rrisim fëmijët tanë me varësi dhe egoizëm?

under-const-2

Shkruan: Sheikh Ali Tantavi Pas rreptësisë dhe vështirësive në të cilat jemi rritur, sot kemi ardhur në një situatë ku kemi frikë për fëmijët tanë nga pasojat e rreptësisë dhe “mizorisë” prindërore, saqë kemi frikë për ta edhe nga kushtet natyrore si uria dhe përgjumja. I kërkojmë të hanë më shumë seç duhet, i lëmë të bëjnë përtaci dhe të ... Shfaq »

Masakra e Srebrenicës, 11 korrik 1995 (më shumë se 7.079 viktima)

hh-1024x681

U ndjeva i tradhtuar. Fatkeqësisht, kjo s’ishte hera e parë… Vuajtjet e Bosnjës, me përjashtime të rralla, i ka shoqëruar një indiferencë e çuditshme, madje edhe një heshtje e turpshme e botës. “Më 7 korrik serbët e sulmuan një pozicion vëzhgues të kontigjentit holandez në Srebenicë dhe morën peng 55 ushtarë holandezë. Për t’i shpëtuar pengjet, bashkësia ndërkombëtare refuzoi të ... Shfaq »

Paqja në brendi të Islamit

ta-mbulosh-diellin

“Ata që besuan dhe me të përmendur All-llahun, zemrat e tyre qetësohen; pra ta dini se me të përmendur All-llahun zemrat stabilizohen” (Er-Rrad 13:28). Pra me të përmendurit e Zotit qetësohen zemrat…T’i mbështetemi Zotit, dëshira e zjarrtë për të arritur paqen e kësaj afërsie, paqen e “Atij që është afër” është gjithçka që dëshirojmë me gjithë qenien tonë. Dhe atëherë, ... Shfaq »

“Miqtë” e rremë dhe si t’i identifikojmë ata

laughing-2

Nuk është e pazakontë që njeriu të ballafaqohet me humbjen e miqve. Ndonjëherë ndodh për shkak të rrethanave në të cilat gjendemi, kurse nganjëherë, thjesht e kuptojmë se personi në fjalë, asnjëherë nuk ka qenë mik me ne! Natyrisht, ky tekst do të na ndihmojë, me lejen e Zotit, të kuptojmë se cilët janë miqtë tanë të vërtetë, të cilët ... Shfaq »