Të Fundit

Video-Galeria

Konferenca: “Ta ruajmë harmoninë ndërfetare” Zëri Amerikës, 10.12.2017

1111

Në Ulqin, këto ditë u mbajt konferenca me temën “Ta ruajmë harmoninë fetare”, ku morën pjesë përfaqësues të komuniteteve fetare nga vendi dhe rajoni. Në konferencë u vlerësua harmonia ndërfetare tek shqiptarët në Mal të Zi, ku u cilësua si një model i veçantë në rajon. Ligjëruesit vunë në dukje se ky model i tolerancës është treguesi më i mirë ... Shfaq »

Instituti IDEA: TË RUHET HARMONIA NDËRFETARE NË ULQIN

2017-12-02 20.10.51

Me datën 02.12.2017, ditën e Shtunë, në Qendren për kulturë, Instituti IDEA realizoi konferencën me titull: “Ta ruajmë harmoninë ndërfetare”. Të ftuarit në panel ishin: Kryeimami i Ulqinit, Ali ef. Bardhi, Kryeimami i dikurshëm Rexhep ef. Lika, Prototorej i kishës ortodokse Sinisha Smiliq, Famullitari i kishës katolike dom Simon Filipaj si dhe Profesori i studimeve islame në Prishtin, prof.dr. Xhabir ... Shfaq »

Shpërngulja e shqiptarëve nga Plava dhe Gucia – Video

Plava-Gucia

Komuna e Plavës dhe ajo e Gucisë cilësohen ndër territoret me shpërngulje më të lartë të shqiptarëve në Mal të Zi. Statistikat tregojnë se më shumë se gjysma e popullatës gjendet në botën e jashtme, gjë që ka ndikuar që disa fshatra të kësaj zone  të  boshatisen. Zyrtarë dhe analistë shprehin shqetësimin se vazhdimi i një shpërngulje të këtillë do ... Shfaq »

Shpërngulja e shqiptarëve nga Mali i Zi

emigrimi

Shpërngulja e shqiptarëve nga Mali i Zi paraqet një problem shqetësues. Regjistrimi i fundit tregon se më shumë se gjysma e popullatës shqiptare jeton jashtë vendlindjes. Kjo dukuri është më e theksuar në Tivar dhe Rozhaje, ku disa fshatra janë boshatisur plotësisht. Rënia e vazhdueshme e numrit të banorëve, sipas analistëve, do të ndikojë dukshëm në të ardhmen e këtij ... Shfaq »