Të Fundit
Instituti IDEA: SHPËRNDANË MISH KURBANI PËR FAMILJE NË NEVOJ

Instituti IDEA: SHPËRNDANË MISH KURBANI PËR FAMILJE NË NEVOJ

Me rastin e festës së Kurban Bajramit, Instituti IDEA edhe këtë vit sikur vitin e kaluar ditën e parë të festës së Kurban Bajramit, shpërndau mish kurbani për familjet të varfëra dhe me nevoja të shumta në krejt territorin e Ulqinit me rrethinë e deri në Krajë.

Nga 70 kurbanet e therur (10 lopë) përfituan 200 familje nga vendbanimet në komunën e Ulqinit me rrethinë e deri në Krajë, me kushte të rënda socio-ekonomike, siç janë familjet e jetimëve, skamnorët, invalidët, Romëve. Ku secila qese ka pasur 8 deri 12 kg mish kurbani.

Kontribues të këtyre kurbaneve janë bashkatdhetarët tanë nga Nju Jorku dhe Nju Xhersi, konkretisht Qendra Islame Shqiptaro-Amerikane në Queens, NY.

Këto kurbana kanë ardhur si rezultat i bashkëpunimit të suksesshëm dhe besimit që partnerët tanë kanë treguar dhe po tregojnë në mbështetjen e të gjitha projekteve, e në veçanti të projektit për shpërndarjen e mishit të Kurban Bajramit, që sapo e realizuam.

Instituti IDEA tashmë ka përfituar një përvojë të mirë në menaxhimin e situatave të ndryshme kur është fjala për realizimin e therjes së kurbaneve, ku mobilizoi aktivistë nga radhët e saj duke iu përmbajtur strikt rregullave dhe afateve të therjes së kurbaneve.

Instituti IDEA u është mirënjohëse të gjithë atyre që kontribuan në realizimin e këtij projekti dhe e lusim Krijuesin tonë Fuqiplotë që t’i pranojë sakrificat dhe kontributet e çdonjërit, duke i shpërblyer me të mirat e Tij në të dy botërat.

Departamenti i Institutit IDEA
Zyra për informim, Ulqin – Mali i Zi

 

1374100_240485162774389_648640922_n 1374234_240485302774375_1639020704_n 1374804_240485296107709_407713412_n 1376323_240485129441059_1155796433_n 1377112_240485732774332_1470460435_n 1377461_240485526107686_1487318058_n 1378027_240485669441005_1306634897_n 1378559_240485616107677_1884954578_n 1381965_240485366107702_1071768_n 1382900_240485462774359_340544390_n 1383932_240485612774344_594491195_n 1385114_240485686107670_661575801_n 1385279_240485422774363_428455219_n 1390556_240485576107681_1528691979_n 1393654_240485149441057_918207445_n 1395325_240485702774335_281904622_n 1395412_240485429441029_163108086_n 1396016_240485506107688_101494765_n