Të Fundit

Çështje Sociale

Një 8 Mars në funksion të familjes!

3441794756_79f7f7407c

Familja është një institucion hyjnor, fetar dhe si e tillë, nuk është as shpikje e ndonjë filozofi, as ndonjë juristi, e as produkt i ndonjë mekanizmi tjetër. Ajo është një institucion i domosdoshëm shumë-funksional shoqëror i themeluar mbi bazën e fesë, forcohet me forcimin e fesë, dobësohet me dobësimin e saj dhe nuk pritet të mbijetoj shumë pas saj. Këtë ... Shfaq »

Dimri do të jetë shumë i ftohtë, mblidhni gjithçka që ju vjen në dorë…

night

Një fis nga indianët amerikanë vendas, e pyeten udhëheqësin e tyre: A do të jetë dimri i ardhshëm i ftohtë apo i ngrohtë? Udhëheqësi i tyre pavarësisht mosnjohjes, e provoj parashikim e tij, duke ju thënë se dimri do të jetë i ftohtë, filloni të mblidhni drutë për ngrohje! Pas pak kohe, udhëheqësi donte të sigurohej në parashikimin e tij, ... Shfaq »

Big Brother lojë me rininë shqiptare

download

Sipas folklorit antropologjik dhe sociologjik në shoqëritë tradicionale identiteti i individit ka qenë fiktiv dhe stabil. Identiteti ka qenë shprehje e roleve sociale te caktuara paraprakisht, si dhe sistemit mitologjik tradicional, në të cilin kanë ekzistuar orientime dhe sanksionime religjioze me ndihmen e të cilave njeriu e ka definuar poziten e tij në shoqëri. Njerëzit kanë lindur dhe kane vdekur ... Shfaq »

Kështu ndërtohet një vend

2018-01-21 21.37.34

Një mësues thotë: ‘Një ditë më ndaloi policia rrugore. Polici më kërkoi lejen e qarkullimit. Vura re se ai po më shikonte fshehurazi përmes syzeve të diellit. Më është drejtuar me butësi: ‘Mësues, nuk e ke vendosur rripin!? Unë i thashë: ‘Ashtu është, për fat të keq.’ Polici tha: ‘Kjo është një shkelje!’ Unë i thashë: ‘Zotëri, keni plotësisht të ... Shfaq »

Errësira dhe hutia

Question

O ti që po bredhë në errësirën e shtypjes; ti qё ke ngecur në shkatërrim! O ti qё po e kërkon thikën e vdekjes; edhe ti qё po e gropos vrimën e rrënimit dhe po e thellon humnerën drejt fundit tënd, sa i mjerueshëm është shtegu të cilin e ke zgjedhur për më të dashurin e zemrës tënde [dmth. vetveten]! ... Shfaq »

Pesë sinjalet që tregojnë se jeta po humb kot

ecja

1. Shfrytëzimi i televizorit, telefonit dhe internetit pa kurfarë kontrolli ose agjendë të dobishme, janë tregues se jeta po shkon krejtësisht kot. 2. Të punuarit dhe vepruarit në diçka që nuk ju pëlqen fare, është skllavëri moderne dhe sinjal se jeta po shkon me vështirësi. 3. Paaftësia për të jetuar në të tashmen, duke ndërlidhur çdo gjë me të kaluaren, ... Shfaq »

Shtëpitë e pleqëve dhe plakja e vlerave humane

ta-mbulosh-diellin

Të shumtë janë ata njerëz të cilët do të ëndërronin sot, që bashkë me zhvillimin teknologjik e shkencor të ndodhte edhe një avancim tjetër, ndoshta me më shumë peshë, e që është ngritja dhe rrënjosja e vlerave humane në shoqërinë njerëzore. Megjithatë, ato në rastin më të mirë do të mbesin ëndërrime të këndshme, për të cilat duket se do ... Shfaq »

Shenjat e dashurisë në aspektin psikologjik!

1920-1080_1644576075-696x392

Shpesh na ndodh që të mendojmë se kemi rënë në dashuri me një person tjetër. Dhe, kjo mund të na ndodh për shumë arsye por shpesh ndodh që të ngatërrojmë dashurinë me ndjenjat tjera. Andaj, duhet që të kemi kujdes sepse: 1. Nëse dikë e duam për shkak të bukurisë atëherë kjo nuk është dashuri por epësh. 2. Nëse dikë ... Shfaq »

Çfarë është lumturia?!

2018-01-27 15.15.28

Për disa lumturia paraqet suksesin dhe arritjet. Kënaqësia të cilën e ndieni derisa kryeni ndonjë obligim të rëndë dhe arritja e suksesit pas më tepër tentimeve. Të tjerët lumturinë e barazojnë me dashurinë, ndjenjën e kujdesit dhe lidhshmërisë. Ndërsa, disa e konsiderojnë evitimin e një situate të rëndë. Të gjitha këto paraqesin rrethana dhe gëzim, dhe duhet të jenë të ... Shfaq »

Diçka mendova…

1920-1080_1644576075-696x392

-Janë ndërtuar shtëpi të mëdha, por janë zvogluar familjet! -Është zhvilluar mjekësia, por është dobësuar shëndeti! -Njerëzia kanë arrit deri në hënë, por e kanë harruar fqiun e ngratë! -Është shtuar pasuria, por është humb rehatia! -Është zhvilluar zgjuarësia, por është humbur urtësia! -Janë zhvilluar njohuritë, por janë zhdukur ndjenjat! -Nuk bëjmë gjë, edhe nuk kemi kohë! E dikur, shtëpitë ... Shfaq »