Të Fundit
Instituti IDEA: Të ruhet harmonia ndërfetare..

Instituti IDEA: Të ruhet harmonia ndërfetare..

Ditën e Dielë, datë 12.05.2019, në hotelin Mediteran në Ulqin, Instituti IDEA në bashkëpunim me komunën e Ulqinit realizoi konferencën me titull: “Ta ruajmë harmoninë ndërfetare”, ku mblodhi figura të ndryshme të jetës politike, deputetë, përfaqësues të pushtetit lokal dhe të institutcioneve tjera në vend, prijësa fetarë, si dhe të shoqërisë civile.

Të ftuarit në panel ishin prijësat e tri komuniteteve fetare të Shkodrës. Kisha Ortodokse, me në krye Atë Nikolla Petani, famullitar i Kishës Ortodokse Shkodër; Kisha Katolike – Imzot Angelo Massafra, arqipeshkv Shkodër i shoqëruar me Fr. Landi Jaku ofm përgjegjës i zyrës së Ekumenizmit dhe Marrëdhënieve Ndërfetare për dioqezën Shkodër -Pult; si dhe Myftinia Shkodër, ku i ftuar në këtë panel do të ishte Imam Muhamed Sytari, por në pamundësi që të marr pjesë personalisht, dërgoi përfaqësuesin e Myftinisë Shkodër, H. Fejzi Zoganjorin si dhe sekretarin e myftinisë teologon Lavdrim Hamja i cili lexoi kumtesën e Myftiut të Zonës Shkodër.

Tubimi kishte për qëllim temën e ruajtjës së harmonisë fetare si vlerë e cila duhet kultivuar me kujdes sidomos në këto kohë të trazirave globale. Herën e kaluar të konferencës sonë ishin të ftuar prijësat e bashkësive fetare të komunës së Ulqinit (KLIKO ALBUMIN), ndërsa kësaj radhë bordi drejtues i Institutit IDEA, përzgjodhi që të ftuarit të ishin prijësat e tri bashkësive fetare të Shkodrës, duke na ofruar mesazhet e tyre të bashkëjetesës dhe harmonisë fetare të Shkodrës, si djepi i kësaj harmonie.

Në emër të Komunës së Ulqinit, fjalën përshëndetëse e mbajti nënkryetarja e komunës së Ulqinit, Hadixha Gjoni. Gjithashtu organizimin e tubimit e përshëndetën edhe pjesmarrësit tjerë.

Pas konferencës u shtrua Sofra e Iftarit, “Sofra e Harmonisë Ndërfetare” në restorantin IDEA në Ulqin. Sofra e iftarit u përcoll me mesazhe pozitive nga tre komunitetet e lartpërmendura.

Këtë aktivitet e percollën mediat loKale si dhe ato nga rajoni, si, RTK e Kosovës si dhe Zëri i Amerikës.

 

59879565_1238399346316294_7497941330245451776_o 60053116_1238398966316332_5879550017630371840_o 60089758_1238398886316340_5947492702286249984_o 60151585_1238399456316283_5931234262501031936_o 60190643_1238399189649643_7198336729642696704_o 60228281_1238399372982958_1290115236921081856_o 60239164_1238399809649581_6657697018200195072_o 60257538_1238399696316259_4750220652416335872_o 60272391_1238399646316264_832317142446637056_o 60297858_1238399652982930_2365162443216257024_o 60300316_1238398899649672_7140164438455222272_o 60321848_1238399622982933_5184942510379630592_o 60338871_1238399182982977_7296344924104949760_o 60344611_1238399142982981_982222491898347520_o 60345256_1238399169649645_7442280894846468096_o 60345386_1238399802982915_3587807201365852160_o 60392426_1238399362982959_5306227314462294016_o 60455112_1238399466316282_6026831421237100544_o 60498050_1238398922983003_4039622045619716096_n 60519788_1238399282982967_5290472609916387328_o 60565126_1238399522982943_8179674209169965056_o 60582929_1238399506316278_3705577966286143488_o 60687052_1238399416316287_6355658966436937728_o