Të Fundit

Opinione

Hipokrizia ndaj palestinezëve po shndërrohet në institucion ndërkombëtar

ta-mbulosh-diellin

Imagjinoni katër dekada më parë, fëmijë të vegjël përpara autoblindave dhe tankeve izraelite që godisnin me gurë ushtrinë më të fortifikuar të kohës. Pamjet dhe fotot e asaj kohe u kthyen në simbolin e rezistencës për çdo popull në përballjet e tij me pushtuesin. Jo vetëm kaq, por edhe shalli karakteristik i palestinezëve, u bë flamuri i cili përfaqësonte çdo ... Shfaq »

Shqiptarët dhe perandoria osmane, sundim apo bashkësundim?

Anticki-Ulcinj_Historijska-karta_

Albanologu i famshëm Gjerman – Peter Bartl thotë: “Shqiptarët kanë qenë bashkësundimtarë në Perandorinë Osmane, e jo thjesht të sunduar” Si fakt, ai permend numrin e madh të kryeministrave, ministrave, gjeneralëve, guvernatorëve Shqiptarë në të katër anët e Perandorisë Osmane pergjate shekujsh. Nje Pyetje kam per pellazget dhe ‘historianet’ shqiptare Islamofob! Si ndjeheni? A i pranoni faktet e historianeve perendimore ... Shfaq »

Shenjat e rënies së një shoqërie dhe shteti…

ta-mbulosh-diellin

“Kur shtetet shemben, ka një bollëk fallxhorësh, lypësish, hipokritësh, pretenduesish, skribësh, tregimtarësh, këngëtarësh të vrazhdë, poetësh të rëndomtë, sharlatanësh, daullexhishë dhe dajrexhishë, budallejsh, lexues falli nga dora, lajkatarë dhe kritikë. Kuptimet e vërteta ngatërrohen, vlerësimi humbet dhe menaxhimi i duhur përkeqësohet. Ligjërimi bëhet i ngatërruar, e vërteta përzihet me gënjeshtrën dhe xhihadi ndërthuret me vrasjen. Kur shtetet shemben, frika mbizotëron ... Shfaq »

“Miqtë” e rremë dhe si t’i identifikojmë ata

laughing-2

Nuk është e pazakontë që njeriu të ballafaqohet me humbjen e miqve. Ndonjëherë ndodh për shkak të rrethanave në të cilat gjendemi, kurse nganjëherë, thjesht e kuptojmë se personi në fjalë, asnjëherë nuk ka qenë mik me ne! Natyrisht, ky tekst do të na ndihmojë, me lejen e Zotit, të kuptojmë se cilët janë miqtë tanë të vërtetë, të cilët ... Shfaq »

Do të vijë kohë e çuditshme kur…

gjethja-e-fundit-696x435

Subhanallah, këto janë thënie të sahabëve dhe dijetarëve të mëparshëm – të folur i cili është shënuar dikur, por sikur jetojnë sot dhe flasin si është gjendja momentale në mesin e muslimanëve. Aliu r.a. ka thënë: “Do të vijë koha kur për njerëzit brenga më e madhe do të jenë barqet, rregullimi i shtëpisë do të jetë nderi më i ... Shfaq »

Nga perlat e të urtëve

ecja

Nga perlat e të urtëve: Kerkuam kater gjera por gabuam rrugen: 1. Kerkuam pasurine tek floriri, por e gjetem tek kenaqesia; 2. Kerkuam rehatine tek bolleku, por e gjetem tek e pakta; 3. Kerkuam nderimin tek njerezit, por ajo ishte tek devotshmeria, dhe 4. Kerkuam miresite tek ushqimi e tek veshja, por ajo ishte tek feja dhe mbulimi i te ... Shfaq »

Si është populli ashtu janë edhe sundimtarët

ta-mbulosh-diellin

Njëherë, një harixhi u paraqit para Aliut, r.a., duke i thënë: “Përse Ebu Bekri dhe Omeri ishin ngadhënjimtarë të suksesshëm, ndërsa ti nuk je i tillë?” Aliu, r.a., iu përgjigj: “Për arsye se Ebu Bekri dhe Omeri kanë qenë udhëheqës (halife) të njerëzve sikurse unë, ndërsa unë jam udhëheqës (halife) i njerëzve sikurse ju.” Është e vërtetë që njerëzit i ... Shfaq »

Shkenca/ 15 përfitimet që jua sjell leximi i përditshëm

3441794756_79f7f7407c

A e dini se fëmijëve të cilëve prindërit u lexojnë libra disa herë në javë shfaqin aftësi shumë më të mira të shkrim-leximit pas katër vjetëve, shënojnë pikë më të larta në teste të inteligjencës dhe kanë punë më të mira në të ardhmen sesa fëmijët që prindërit nuk u lexojnë fare? A nuk është kjo mbresëlënëse? Nuk ka ndjenjë ... Shfaq »

Katër ide negative që ta prishin të ardhmen

ta-mbulosh-diellin

Janë katër ide negative që ta prishin të ardhmen: 1. Të mendosh se të gjithë i ke armiq dhe që askush nuk ta do të mirën. Kjo ide të pengon të mendosh drejt dhe, rrjedhimisht, ta pengon suksesin. Ka gjithmonë njerëz që meritojnë besimin tënd, jepjua atyre! 2. Të frikohesh nga opinionet e të tjerëve për ty dhe nga kritikat ... Shfaq »

Si ti mbaj njerëzit të nënshtruar?!

ecja

Aleksandri i Madh i shkruan një letër Aristotelit ku i kërkon mendim mbi një çështje të rëndësishme. I thotë: “Çfarë të bëj për t’i mbajtur të nënshtruar njerëzit e vendeve që kam pushtuar: – të syrgjynos parinë e vendit? – të burgos parinë e vendit? – të ekzekutoj parinë e vendit? Përgjigja e Aristotelit ishte kjo: – nëse i syrgjynos, ... Shfaq »