Të Fundit

Çështje Sociale

Hidhëroheni shpesh? Lexojeni këtë tregim

sigpic131192_2

Njëherë një student e pyeti mësuesin e tij: “Je njeri i urtë, gjithmonë je në diskonim të mirë, asnjëherë nuk hidhërohesh. Më ndihmo që edhe unë të bëhem njeri i tillë.” Mësuesi u pajtua dhe i tha studentit t’i sjell një patate dhe një qese, pastaj i tha: “Kur të hidhërohesh me dikë, merre një patate dhe në të shkruaje ... Shfaq »

Kushtetuta e Medinës dhe Kodi i Hamurabit (1694 para erës së re)

nilkreuzfahrt

KUSHTETUTA HISTORIKE E MEDINËS Abdullah KLINAKU Rrethanat historike Profeti Muhammed [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem], që nga mosha dyzet vjeçare kur iu bë i obligueshëm transmetimi i shpalljes hyjnore, vazhdimisht punoi që atë ta përhap ndër njerëz. Shpallja me të cilën u obligua ai ishte Islami, i cili pas plot 23 vjetëve do të merr formën e fesë universale që rregullon ... Shfaq »

A është vështirë të jesh njeri i mirë ?

Para-Pente

Gjithmonë më shkon në mendje filmi boshnjak “Tesko je biti FIN” (“Vështirë është të jesh i mirë)  dhe në kohën e sotme ndonjëherë tjerët të çojnë të mos bëhesh i mirë dhe i kulturuar. Duan që me çdo kush të biesh në nivelin e sjelljes së tyre. Besimtari mysliman, pa marrë parasysh rrethanat, shoqërinë, punën duhet të jetë ashtu siç ... Shfaq »

Letër nga nëna, djalit të saj të pamoralshëm

Muslim mother and son relaxing at the home

Nga nëna e lodhur, për djalin e saj, i cili është i pamoralshëm: O biri im, kjo këshillë e plagur e nënës të ngratë. E kam shkruar këtë letër, e turpëruar, duke u matur disa herë e duke menduar, duke e kapur lapsin disa herë, por lotët nuk më lanë, më pënguan lotët disa herë deri sa dhe zëmra më ... Shfaq »

Materialet pornografike

pornografi-500x300

Ndërkohë që një i ri ulet para kompjuterit dhe hap materiale pornografike, mendon se nuk po i bën keq askujt. Ai nuk e di se po i bën keq vetes së tij, se ai vetë është viktimë. Ai nuk e di se ka marrë tatëpjetën drejt vartësisë dhe jo çdo lloj vartësie, pasi bëhet fjalë për një vartësi të pakufizuar ... Shfaq »

Urrejtja

Love_Hate_crop380w

Të urresh një person të caktuar nuk është nga tiparet e besimtarit, ashtu siç nuk përkon me natyrën e pastër të njeriut. Në fakt, urrejtja e orientuar tek një person është një sëmundje e zemrës. Thotë profeti Muhamed a.s:”Bëni kujdes me urrejtjen, sepse ajo është brisk. Nuk është brisk që rruan flokët, por është brisk që rruan fenë.” Origjina dhe ... Shfaq »

Sekreti i mirë dhe i keq

the-secret-logo-1160c397684-pixels

Sekretet janë dy llojesh: Të mirë dhe të këqij. Ky është një koncept edukativ i cili ka ndikim shumë të madh në mbrojtjen e fëmijëve nga abuzimi dhe ngacimet me natyrë seksuale. Ulu me fëmijën tënd në një mjedis të qetë, jepi një përqafim të ngrohtë dhe shpjegoja këtë koncept edukativ të rëndësishëm. Po cilat janë sekretet e mira? Një ... Shfaq »

Respekti i harruar

nena-dhe-femija.

Shpesh herë dëgjojmë të flitet për respektin e prindërve dhe për keqtrajtimin që disa fëmijë u bëjnë prindërve të tyre. Por, para se fëmijët tanë të arrijnë atë moshë ku u kërkohet ti respektojnë prindërit, pra të na respektojnë neve, duhet të dimë se ekziston dhe një respekt tjetër, respekt i cili harrohet dhe injorohet… po, bëhet fjalë për respektin ... Shfaq »