Të Fundit

Opinione

Të drejtat e gruas ndërmjet Islamit dhe konventave ndërkombëtare

lawyer

Gruaja në Evropë nuk ka arritur të drejtat e saj më herët se fillimi i shekullit njëzet, dhe as atëherë, megjithatë nuk ka arritur në atë shkallë që ka arritur gruaja në Islam. Gruaja ka arritur të drejtat e saj të plota në hijen e Sheriatit islam në çdo lëmë, ka ruajtur nderin e saj dhe është ngritur në pozitë ... Shfaq »

I LINDUR FAJTOR…

klasa-nxenes

Në pa mundësi të bëj më shumë për momentin të kërkoj falje biri im, bile po të kërkoj falje publike. Ti linde dhe u rrite, fillove shkollën por jo i barabarte me moshatarët e tu, linde me faj si duket, edhe pse autokton ne tokën tënde ti linde me fajin që linde shqiptar. Ti nuk konsiderohej i barabarte me moshatarët ... Shfaq »

Dua të ndryshoj, hapi i parë nga brenda

images__3__33

Thyeje demoralizimin me dëshirën dhe vullnetin për sukses. Para se të përcaktosh drejtimin tënd, njih veten! Shpesh herë e kam thënë unë, e ke thënë dhe ti… Kushedi sa herë e kemi dëgjuar brenda dhe jashtë nesh: Dua të jem më i mirë… Dua të mos jem ky që jam… Zgjidhja është e lehtë: Me të kuptuar të thellë, të ... Shfaq »

Pushto mendjen e njeriut, të pushtosh tokat e tij

0312_BrainShining

Një sasi e pallogaritshme informacionesh të studiuara vërshojnë drejt nesh natë e ditë. Ato na përcillen nëpërmjet mediave të ndryshme, audio dhe vizive. Një stil jetese po na imponohet, i cili është krejtësisht i modeluar dhe i krijuar nga të tjerët. Por, cili është roli i gjithë kësaj në formimin dhe krijimin e njeriut dhe shoqërisë së re? Si ndikon ... Shfaq »

Mëso si të dashurosh

pink-love-backgrounds-love-wallpapers-love-picture-love-hd-wallpaper

E pyeta një të ri:”Si ke mësuar të duash?” Pafajësisht, ai u përgjigj:”Kam mësuar dashurinë e faqeve, supeve dhe duarve!” Dashuria këtu, është puthja, një traditë e çuditshme e vendeve të Gadishullit Arabik. Poeti i dashurisë, Nizar Kibani thotë:   Dashuria në tokë, është pjellë e imagjinatës tonë Nëse nuk do na ishte dhënë, do e kishim shpikur.   Të ... Shfaq »

Zakonet e njerëzve të suksesshëm

Success-stair-step

A ke provuar tu përcjellësh një informacion, një artikull apo një mësim atyre njerëzve të cilët nuk i njeh? Doktori, po prezantonte një enë me ujë dhe një tjetër me alkool. Tek të dy enët ai hodhi krimba, për të treguar se ato do të ngordhin në enën e alkoolit. Mesazhi që donte të përcjellë ishte se alkooli është i ... Shfaq »

Sprovë apo dënim

2014-forecast-the-big-question-mark-alead

Kur ime bijë më kërkoi t`i flas rreth sprovës, pyetja e saj më befasoi. Ajo më kujtoi se ishte hera e parë që po përpiqesha të sjell ndërmend diçka rreth kësaj çështjeje në jetën time. Po, kam folur rreth disa gjërave, që kanë të bëjnë me sprovën gjatë emisioneve të shumta televizive, por kurrë nuk më kujtohet t`i jem qasur ... Shfaq »