Të Fundit

Opinione

Shpërngulja e shqiptarëve nga Plava dhe Gucia – Video

Plava-Gucia

Komuna e Plavës dhe ajo e Gucisë cilësohen ndër territoret me shpërngulje më të lartë të shqiptarëve në Mal të Zi. Statistikat tregojnë se më shumë se gjysma e popullatës gjendet në botën e jashtme, gjë që ka ndikuar që disa fshatra të kësaj zone  të  boshatisen. Zyrtarë dhe analistë shprehin shqetësimin se vazhdimi i një shpërngulje të këtillë do ... Shfaq »

Kombi ngritet mbi vlerat e tij

Ulcinj-Ulqin-Kalaja-Stari-grad-Mala-plaza-Plazi-i-vogel-Rana-Pristan

Kombi ynë si rezultat i fatit të tij historik, okupimeve, luftërave dhe sistemeve që e dhunuan dhe e shtypën atë, e ngadalësuan përparimin dhe zhvillimin e tij. Trajtimet që do të duhej të ishin tashmë të tejkaluara kombi ynë akoma ballafaqohet me to. Në këto momente që ndodhet kombi ynë sot janë mjaft të ndjeshme. Sot kombi ynë është në ... Shfaq »

Emigrantët, Evropa dhe feja

ff1-770x470

Udhëheqësit e Francës dhe të OKB-së dënuan sot zyrtarët, të cilët kanë thënë se Evropa duhet të pranojë vetëm refugjatë nga Lindja e Mesme që janë të besimit të krishterë. Pasi dy kryetarë bashkie në Francë thanë ditët e fundit se do të pranonin në qytetet e tyre vetëm refugjatë të krishterë dhe jo refugjatë myslimanë, Ministri i Brendshëm i ... Shfaq »

Largimi i fatkeqësive të dunjasë

nature1

Ibni Abbasi r.a. transmeton se i Dërguari i Allahut s.a.v.s. ka thënë: “Allahu xh.sh. i largon dhe ndalon edhe fatkeqësitë nga ummeti im për shkak të atij që falet, nga ai që nuk falet. Sikur të gjithë ta lënë namazin, atëherë Allahu xh.sh. as që do t’i shikonte. Ai i ndalon fatkeqësitë nga ummeti im edhe për ata që e ... Shfaq »

SREBRENICA – Kjo plagë e pashëruar, por e pa harruar!

srebrenica-neverforget

Kronologji e shkurtër e ngjarjeve në lidhje me Gjenocidin në Srebrenicë të Bosnje Hercegovinës. 11 korrik 1995 – 11 korrik 2015 Gjenocidi i ndodhur në Srebrenicë në korrik të 1995, përfshiu vrasjen masive të planifikuar në një numër të madh burrash dhe të rinjëve boshnjakë në mes të moshave 12 dhe 77 vjeç. Gjenocidi ka ndodhur në rajonin e Srebrenicës, ... Shfaq »

Citati të cilin duhet ta kemi gjithmonë para syve

libri_estate

Në të vërtetë Ai i Cili e ka krijuar njeriun mund ta përshkruaj më mirë dhe mund t’i paraqes edhe cilësitë, karakteristikat dhe qëllimet e tij, sepse e di se si është “koduar”. Ai e di se cfarë mund të bëj njeriu në çdo moment. Këtu do ta japim një ajet që tregon një cilësi të cilën për fat të ... Shfaq »

Si do të lëviz koha e Ramazanit deri në vitin 2020?

34

Gazetat britanike The Guardian në web-portalin e vet publikuan udhëzues për Ramazanin, me qëllim të njoftimit të opinionit në lidhje me muajin e bekuar të muslimanëve. Në përmbajtjen e artikullit u sqarua rreth urtësive të agjërimit, porosisë dhe traditave, dhe u vendos një kartë se si do të lëviz muaji i Ramazanit në aspektin kohor deri në vitin 2020. Ramazani ... Shfaq »

Një ditë agjërimi – Përshtypje nga një jomuslimane që provoi agjërimin

ekuiliber.com-...2361

Do të vëreni shenjat e Ramazanit, muajit më të shenjtë nga të gjithë për myslimanët, nëse banoni në Kosovë, edhe në Prishtinë. Shenja më e dukshme është agjërimi i besimtarëve gjatë orëve të ditës. Ka më shumë njerëz që lëvizin me ngadalë, që kanë frymë më të thartë e që nervozohen më lehtë. Pastaj është ezani në aksham – i ... Shfaq »

Përse agjërojnë muslimanët ?

ramadan-kareem

Ai që agjëron ndjen se si njerëzimi ka nevojë madje për një kafshatë bukë, për një gllënjkë ujë, se sa i dobët e i pamundur është përballë Allahut, sado i fuqishëm qoftë dhe cilado qoftë pozita dhe posti i tij. Një nga ibadetet (lutjet e obligueshme) themelore të fesë islame është edhe agjërimi gjatë muajit të Ramazanit. Ja se çfarë ... Shfaq »

Çfarë do t’i thonit nënës…?

nena-dhe-femija.

Të jemi të qartë: nëna juaj është shkaku i ardhjes suaj në këtë botë. Por nënat bëjnë akoma më tepër se sa lindja dhe ushqimi i fëmijës. Portali SoulPancake kreu një anketim me kalimtarët rreth nënave të tyre. Çdo njëri prej tyre rreth nënës fliste në mënyrë të butë dhe të sjellshme – disa prej tyre kishin nënat akoma të ... Shfaq »