Të Fundit
Dimri do të jetë shumë i ftohtë, mblidhni gjithçka që ju vjen në dorë…

Dimri do të jetë shumë i ftohtë, mblidhni gjithçka që ju vjen në dorë…

Një fis nga indianët amerikanë vendas, e pyeten udhëheqësin e tyre:
A do të jetë dimri i ardhshëm i ftohtë apo i ngrohtë?
Udhëheqësi i tyre pavarësisht mosnjohjes, e provoj parashikim e tij, duke ju thënë se dimri do të jetë i ftohtë, filloni të mblidhni drutë për ngrohje!
Pas pak kohe, udhëheqësi donte të sigurohej në parashikimin e tij, kështu që e thirri zyrtarin e meteorologjisë dhe e pyeti: A do të jetë dimri i ardhshëm i ftohtë? Punonjësi u përgjigj: Po, do të jetë shumë i ftohtë!
Udhëheqësi mblodhi përsëri fisin e tij dhe u tha:
Dimri do të jetë shumë i ftohtë, mblidhni gjithçka që ju vjen në dorë.
Pas një kohe, udhëheqësi donte të sigurohej përseri për pritshmëritë mos kishin ndryshuar, kështu që u kthye dhe kontaktoi meteorologun për t’i bërë të njëjtën pyetje.
Punonjësi iu përgjigj: Do të jetë i frikshem, një i ftohtë që askush nuk e mbanë mend në histori!!
Udhëheqësi e pyeti: Nga e di ti këtë?
Punonjësi u përgjigj: Sepse fisi indian po mbledhin dru si të çmendur prej më shumë se një muaji.

Nga: Halil Avdulli