Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

Me kë jeni kapur për dore?

Si-të-sillemi-në-situata-të-fitnes-dhe-të-çrregullimit-770x470

Plaku shikonte fëmijët të cilët ndërtonin një kështjellë nga rëra… Sapo e mbaruan kështjellën e imagjinuar për të cilën harxhuan aq shumë kohë dhe durim, erdhi një valë deti e cila e rrafshoi me tokën. Plaku priste që fëmijëve t’u shpërthejnë lotët nga zemërimi. Megjithatë, fëmijët u ulën, u kapën për dore dhe filluan të qeshen. Pak më vonë rifilluan ... Shfaq »

Një lutje e vogël për ty, laja duart nënës tënde!

gjumi01

Ai u diplomua me notë të lartë, ishte i kënaqur me suksesin e arritur dhe ishte i sigurtë se po e priste një karrierë e bukur. Një nga kompanitë më të mëdha në vendin e tij kishte shpallur konkurs për plotësimin e disa vendeve të caktuara. Menjëherë e paraqiti dokumentacionin e nevojshëm dhe e kaloi intervistën e parë. Intervista përfundimtare ... Shfaq »

Përtype hidhërimin dhe fito lumturinë

gjumi01

Gjashtëdhjetë vjet martesë asnjëri nuk kishte fshehur asgjë prej tjetrit. Ishin të lumtur, duheshin pa masë, ndihmoheshin me njëri – tjetrin; mes tyre nuk kishte fshehtësi. Por gruaja (e plakur tani më) ruante një sëndukë, e ndërkohë, e kishte paralajmëruar burrin që të mos e hap dhe të mos pyet se çfarë ka në të. Burri kishte respektuar dëshirën e ... Shfaq »

Pusho në paqe, bir i dashur, i heshturi Alan..!

11226188_10207890036437358_89145973943697412_n

Ditën e djeshme, rrjetet sociale u kthyen në një pikë loti, që përkthen një dhembje zemre dhe një dridhje të ndërgjegjes njerëzore, pas pamjeve pa koment të 2 vjeçarit sirian, Alan El-Kurdi, nga lagjja Ruknudin e Damaskut, kufomë e ngrirë në një nga brigjet e Mesdheut… Jam i bindur, se të gjithë ata që e kanë parë foton e tij, ... Shfaq »

Zemra e pastër dhe puna e mirë

02733ebb9c

Në ditët tona shumë njerëz thonë: “Zemra ime është e pastër, sepse unë i dua shumë njerëzit dhe gjithmonë i ndihmoj ata, jam human dhe nuk i bëj keq askujt”. Por a është kjo zemra e pastër për të cilën Allahu i Lartësuar flet në Kur’an?Të kesh zemër të pastër do të thotë t’i jetosh cilësitë dhe vetitë e kërkuara ... Shfaq »

Ku është zhdukur modestia e njerëzve të ditur?

kartolina-e-pavaresise-1912

Edhem Sherkavi Historianët muslimanë pajtohen se leksikoni biografik ‘Sijer el-‘alem en-nubela’, i imam Edh-Dhehebiut, është vepra më e mirë dhe më përmbajtësore e këtij lloji në historinë islame. Edhe pse imam Edh-Dhehebiu këtë vepër ua ka kushtuar biografive të dijetarëve dhe personaliteteve të shquara muslimane të cilët jetuan para tij, ai në të ka përfshirë edhe biografitë e disave nga bashkëkohësit e ... Shfaq »

Mes liderit dhe drejtorit

b_09012013q-aQDLcM2ePUSbNN

Lideri edukues u prin njerëzve me dashuri drejt të mirës së kësaj bote dhe të botës tjetër, kurse drejtori u prin atyre me rregulla dhe ligje që i shërbejnë karrierës së tij personale. Lideri sakrifikon veten për hir të mesazhit dhe simpatizantëve, kurse drejtori sakrifikon të gjithë ata që e rrethojnë për tu ngritur mbi eshtrat e tyre. Lideri ua ... Shfaq »

Si duhet të jetë “Lideri” i mirëfilltë!

Lider of team.

1. Përkufizimi i nocionit lider Nocioni lider (udhëheqës) ka kuptim shumë përmasash dhe mund të interpretohet varësisht nga këndi i interpretimit por edhe nga filozofia që ndjek autori, sistemi i caktuar politik apo perceptimi i nocionit në periudhën e caktuar kohore. Në pikëpamjen e teorisë politike, nocioni lider nënkupton aftësinë momentale të liderit të vendos dhe veprojë për nevojën e ... Shfaq »

Dashuria, baza e një familje

dashuria

Një ndër problemet serioze me të cilat përballet lloji njerëzor, është dhe instinkti seksual, i cili starton në moshë të re, diku tek të pesëmbëdhjetat. Ky instinkt fillon e merr jetë para se të jetë arritur pjekuria mendore, para aftësisë për të mbajtur mbi supe barrën e martesës, përkujdesin për familjen dhe trajtimin e palës tjetër me drejtësi dhe dinjitet. ... Shfaq »

Pesë hapa për edukimin nëpërmjet dashurisë

parent_kids

Lexues i dashur! Pasi kemi folur në shumë artikuj të tjerë mbi nevojat psikologjike të fëmijës dhe rëndësinë e plotësimit të tyre, në këtë artikull do të fokusohemi mbi edukimin e fëmijës nëpërmjet dashurisë, gjë e cila bëhet duke respektuar pesë hapa: 1 – Pranoje fëmijën tënd dhe tregohu tolerant me të! Ndër sjelljet e çuditshme të disa njerëzve është ... Shfaq »