Të Fundit
Nga perlat e të urtëve

Nga perlat e të urtëve

Nga perlat e të urtëve:
Kerkuam kater gjera por gabuam rrugen:
1. Kerkuam pasurine tek floriri, por e gjetem tek kenaqesia;
2. Kerkuam rehatine tek bolleku, por e gjetem tek e pakta;
3. Kerkuam nderimin tek njerezit, por ajo ishte tek devotshmeria, dhe
4. Kerkuam miresite tek ushqimi e tek veshja, por ajo ishte tek feja dhe mbulimi i te metave.
Mendoj se keto 4 rregulla paraqesin bazen dhe strukturen me te forte dhe me te shendoshe, qe njeriu ta gjene lumturine ne raport me Zotin, njerezit tjere dhe vetvehten. E çka i duhet njeriut me shume?

Nga: Mr.Sci. Saad Gashi