Të Fundit
Shqiptarët dhe perandoria osmane, sundim apo bashkësundim?

Shqiptarët dhe perandoria osmane, sundim apo bashkësundim?

Albanologu i famshëm Gjerman – Peter Bartl thotë:
“Shqiptarët kanë qenë bashkësundimtarë në Perandorinë Osmane, e jo thjesht të sunduar”

Si fakt, ai permend numrin e madh të kryeministrave, ministrave, gjeneralëve, guvernatorëve Shqiptarë në të katër anët e Perandorisë Osmane pergjate shekujsh.

Nje Pyetje kam per pellazget dhe ‘historianet’ shqiptare Islamofob!
Si ndjeheni? A i pranoni faktet e historianeve perendimore apo akoma do rrini nen tutelen trushperlarese sllavo-vllehe-greke?

A më mirë ta pranojme faktin se kemi qenë bashkësundimtarë të një perandorie kolosale siç konstaton dhe akademiku gjerman?

Apo të themi se kemi qenë skllever, te shtypur, ardhacak, hajdutë, kriminel, vrases dhe te pabese siç na etiketojne sllavet (serbët, maqedonasit, grekët e rusët)?

Nga: Azem Kovaçi/mesazhi/