Të Fundit
Vota ime e mallkuar ku shkon, ku humb, ku zhdukesh!?

Vota ime e mallkuar ku shkon, ku humb, ku zhdukesh!?

Sa e pa besë që më je ti vota ime e mallkuar. Se di si tët’ thërras: emër, folje, kallëzues, besdisje, sëkëlldisje, bajëlldisje, robëri, liri apo përbindësh që na ke hyrë mbrenda vetvetes dhe je prezente në çdo pore të ekzistencës sonë, i gëlltitë pamëshirshëm e rradhazi të gjitha qytetet, fshatrat, trotuaret, godinat dhe shtëpitë e të varfërve. Në cilët grupe terminologjike gjuhësore je, në atë të besës shqiptare, që ka lindur si institucion juridike-politike me vlera të mëdhaja shpirtërore, apo në atë të neveritshmëve, kontraversëve, terseve, fesatçorëve e tradhëtarëve?

A ekziston shprehje më e shëmtuar e më e hidhur, më rrenëse e më perveze, më pa e sinqertë se ty Votë? E vetmja shprehje që në fjalorin e gjuhës sonë je në grupin e foljeve absurde, të pa kuptueshme, je njëra nga pjesët më të shëmtuara të ligjëratës. Çuditem dhe me intelektualët, filozofët, fetarët, gjuhëtarët se si të kanë lënë anash, pa mos të studiuar, si s’kanë pasur kujdes ndaj teje Votë sa që nuk të dimë se në cilin lakim je: në të parin, të dytën apo të tretën, pastaj cilës vetë i takoni: të parës, të dytes apo të tretës; të pyes e dashura Vota ime pse po më tradhëton, ne të votojmë në njëjës e ti na kthehesh në shumës , pa më thuaj ç’të kemi bërë, të gjithë neve na ke marrë në qafë edhe pse ne të votojmë për veten tonë, e ty na çon kah të duash vet, na çon kah politikanët më të ……*

Vota ime e dashur e ke humbur shenjterinë dhe besnikërinë, je bërë prostituta më e madhe, sa poshtë e ke zbritur çmimin tënd, shitesh për pesëqind denarë, për një byrek; e keqja më e madhe është se nuk të çmon, beson e vlerëson askush më, e ke humbur besimin; naivisht gjatë kampanjës zgjedhore partitë qeveritare ju mashtrojnë me një numër telefoni, me një napolitankë, llokum e një gotë lëngu, të mashtrojnë Votë për kurrgjë si kurvarët e rregjur që i mashtrojnë femrat naive, pa një farë intelegjence e vetëdije; aq je bërë e pa aftë ty Votë e njerëzve të gjallë sa që nuk mund ta mbrosh veten edhe nga të vdekurit, edhe ata luajnë me ty gjatë ditës së votimit, ngrihen nga varri, pa mos i pyetur fare të gjallët, hynë në qendrat e votimit, votojnë  e pastaj pësëri kthehen në varret e tyre, njësoj si Konstadini që ngrihej nga varri për hirë të Doruntinës.

Tragjedia më e madhe e kohës sonë është Vota jonë, dhe vërtet nuk dihet ku shkon, ku humbet e zhduket njësoj si lebarkat, kacabutë, insekte që sa më shumë të zhduken apo mbyten, shtohen më shumë, njësoj si votat tona që gjate zgjedhjeve parlamentare shtohen duke na pjellur me mijëra vota të tjera p?r partitë tona qeveritare të cilat janë të korruptuara deri në palcë. Ta rruajmë votën tonë se ndryshe do vdesim urie! /SULEJMAN MEHAZI – BS/

*pjesë e munguar

http://ulqini-online.com/sajti/?p=17457