Të Fundit

Çështje Sociale

Katër djem dhe një vajzë

files.php

Ditën e parë të martesës bashkëshortët vendosën të mos pranonin mysafirë dhe të mos ia hapnin derën askujt. Atë ditë erdhën prindërit e burrit në vizitë, qëndruan para derës dhe prisnin që hapjen e derës. Burri dhe gruaja e shikuan njëri-tjetrin, ai donte të hapte derën, por pasi ishin marrë vesh, nuk e hapën. Prindërit pas një kohe u larguan. ... Shfaq »

Cili është kuptimi i kësaj jete? Përse ekzistoj?

winter-acitvities-toddler

Sa prej nesh njëmend kanë menduar për qëllimin e vërtetë të jetës në këtë botë? Sa herë kemi pyetur: “Cili është qëllimi i ekzistencës sonë? Çfarë po bëjmë këtu? Pse jemi këtu?” Le ta marrim së bashku një udhëtim deri te përgjigjet e këtyre pyetjeve. Falënderimi qoftë për Allahun. Paqja dhe bekimi i Allahut qoftë për Muhamedin të Dërguarin e ... Shfaq »

Nuk të ndryshon Zoti, derisa nuk ndryshoni vetë

Mekat-696x373

Është vetë njeriu burim i çdo ndryshimi për mirë apo për keq. Sipas gatishmërisë së tij për tu lartësuar ose për të marrë tatëpjetën, është dhe frymëzimi i Zotit. Kur profetit Muhamed a.s iu shpall Kurani, u prit nga zemra të sinqerta dhe të përmalluara, gjë e cila ua shtoi dhe forcoi besimin. Sakaq, zemrat që e refuzuan, ishin ato ... Shfaq »

Që detyrat e shtëpisë të jenë zbavitëse

Kids-business-team1

Ekzistojnë fëmijë të cilët me gjithë qejf i bëjnë detyrat e shtëpisë, por për fat të keq të prindërve, dukshëm më i madh është numri i atyre që kanë qejfe tjera para mësimit dhe kryerjes së detyrave të shtëpisë. Që të mund t’i motivoni në fillim të vitit shkollor t’i bëjnë ato me qejf dhe të zbaviten, ekspertët rekomandojnë që ... Shfaq »

13 këshillat e babit për djalin që po martohet!

martese-koha

Martesa e të birit është një ndër castet më emocionuese në jetën e një babi. Momenti kur vendoset martesa është moment refektimi për të kaluar në një etapë tjetër: Atë të maturisë dhe pjekurisë së mjaftueshme, të tillë që ndërton familje të shëndoshë. Por këto këshilla të shkruar nga baballarët nuk kanë si të anashkalohen. Pavarësisht se cilës periudhe i takon martesa ... Shfaq »

Gjashtë shekuj islam institucional në Ballkan

baner_mali_stari_grad

Akademik Feti Mehdiu Abstrakt Tezën e përhapjes së fesë Islame me dhunë në Ballkan, nga “pushtuesit aziatikë”, e kanë hedhur poshtë studiues të huaj, por edhe ata vendas, të cilët i trajtojnë me objektivitet çështjet historike.  Studiuesit objektivë, të pavarur nga ideologji të caktuara politike, me anë të hulumtimeve të tyre shkencore, dëshmojnë se, te shqiptarët, gjurmë të fesë Islame ... Shfaq »

Për një jetë më të bukur

life-is-beautiful-wallpaper

Jetoje çdo moment si të ishte momenti i fundit i jetës tënde! Jeto me besim, jeto me shpresë, jeto me dashuri, jeto me përpjekje dhe vlerësoje jetën! Ngrihu nga shtrati çdo mëngjes, me gëzim dhe gjallëri: Kur disa zgjohen në mëngjes, thonë:”Mirëmëngjesi jetë!” Ndërkohë që disa të tjerë thonë:”Bo bo, sa shpejt erdhi dita tjetër”. Bëj kujdes nga idetë dhe ... Shfaq »

E humba edhe një ditë

1501819_396080727189693_341049322_n-860x450_c-770x470

Në një qytet kishte një rrugë ku gjendeshin vetëm dyqane. Pronarët e dyqaneve punon dhe jetonin në raporte shumë të mira. Çdo ditë i hapnin dyqanet në të njëjtën kohë, gjithashtu edhe i mbyllnin bashkërisht dhe shkonin në shtëpitë e tyre. Njëri nga pronarët çdo mbrëmje, derisa e mbyllte dyqanin thoshte: – E humba edhe një ditë. Ashtu siç shkonin ... Shfaq »

Si ti edukoni udhëheqësit tuaj të ardhshëm

success concept

Si ti edukoni udhëheqësit tuaj të ardhshëm: – Lëvdoni fëmijën tuaj edhe atëherë në test merr notat me te dobëta, lëvdoje para të tjerëve. – Kurrë mos lejoni që fëmija juaj të ndjehet i pavlerë. Asnjëherë mos i jepni përparësi një fëmiu ndaj tjetrit. – Gjithmonë flisni me fëmijët tuaj plotë respekt, thoni ‘faleminderit’ dhe ngjashëm. Përdorni fjalë të qarta, ... Shfaq »

Jakubi a.s. dhe ndikimi i stresit psikik në humbjen e shikimit

ndihme-770x470

“U largua prej tyre dhe tha: “O i mjeri unë për Jusufin!” Sytë i ishin zbardhur prej pikëllimit ishte plot zemërim.” (Jusuf, 84). Ky ajet na sqaron se si Jakubi a.s. u verbua shkaku i sulmit psikik, gjegjësisht stresit dhe reaksioneve të forta psiqike, si dhe nga pikëllimi i madh dhe mallëngjimi – të cilat i ndiente që kur morri ... Shfaq »