Të Fundit

Çështje Sociale

Gjashtë shekuj islam institucional në Ballkan

baner_mali_stari_grad

Akademik Feti Mehdiu Abstrakt Tezën e përhapjes së fesë Islame me dhunë në Ballkan, nga “pushtuesit aziatikë”, e kanë hedhur poshtë studiues të huaj, por edhe ata vendas, të cilët i trajtojnë me objektivitet çështjet historike.  Studiuesit objektivë, të pavarur nga ideologji të caktuara politike, me anë të hulumtimeve të tyre shkencore, dëshmojnë se, te shqiptarët, gjurmë të fesë Islame ... Shfaq »

Për një jetë më të bukur

life-is-beautiful-wallpaper

Jetoje çdo moment si të ishte momenti i fundit i jetës tënde! Jeto me besim, jeto me shpresë, jeto me dashuri, jeto me përpjekje dhe vlerësoje jetën! Ngrihu nga shtrati çdo mëngjes, me gëzim dhe gjallëri: Kur disa zgjohen në mëngjes, thonë:”Mirëmëngjesi jetë!” Ndërkohë që disa të tjerë thonë:”Bo bo, sa shpejt erdhi dita tjetër”. Bëj kujdes nga idetë dhe ... Shfaq »

E humba edhe një ditë

1501819_396080727189693_341049322_n-860x450_c-770x470

Në një qytet kishte një rrugë ku gjendeshin vetëm dyqane. Pronarët e dyqaneve punon dhe jetonin në raporte shumë të mira. Çdo ditë i hapnin dyqanet në të njëjtën kohë, gjithashtu edhe i mbyllnin bashkërisht dhe shkonin në shtëpitë e tyre. Njëri nga pronarët çdo mbrëmje, derisa e mbyllte dyqanin thoshte: – E humba edhe një ditë. Ashtu siç shkonin ... Shfaq »

Si ti edukoni udhëheqësit tuaj të ardhshëm

success concept

Si ti edukoni udhëheqësit tuaj të ardhshëm: – Lëvdoni fëmijën tuaj edhe atëherë në test merr notat me te dobëta, lëvdoje para të tjerëve. – Kurrë mos lejoni që fëmija juaj të ndjehet i pavlerë. Asnjëherë mos i jepni përparësi një fëmiu ndaj tjetrit. – Gjithmonë flisni me fëmijët tuaj plotë respekt, thoni ‘faleminderit’ dhe ngjashëm. Përdorni fjalë të qarta, ... Shfaq »

Jakubi a.s. dhe ndikimi i stresit psikik në humbjen e shikimit

ndihme-770x470

“U largua prej tyre dhe tha: “O i mjeri unë për Jusufin!” Sytë i ishin zbardhur prej pikëllimit ishte plot zemërim.” (Jusuf, 84). Ky ajet na sqaron se si Jakubi a.s. u verbua shkaku i sulmit psikik, gjegjësisht stresit dhe reaksioneve të forta psiqike, si dhe nga pikëllimi i madh dhe mallëngjimi – të cilat i ndiente që kur morri ... Shfaq »

Prindi – Kjo mirësi e madhe

djed-unuk-620x330-770x470

Ne nuk e ndjejmë mirësinë e shikimit për aq kohë sa shikojmë, nuk e ndjejmë mirësinë  e dëgjimit për aq kohë sa veshët janë në rregull, po ashtu nuk e ndjejmë mirësiën e lëvizjes përd aq kohë sa vazhdojmë të ecim. Mirëpo, nëse ne humbim qoftë edhe vetëm njërën prej shqisave, atëherë e kuptojmë rëndësinë dhe vlerën e mirësisë që ... Shfaq »

Mbreti dhe Plaku i varfër

P1140240

Një ditë, gjatë udhëtimit, mbreti kaloi pranë një fshati. Me të parë mbretin të gjithë u ngutën ta shihnin dhe ta respektonin, përveç një plaku të varfër që nuk ia kushtonte vëmendje ardhjes së mbretit dhe vazhdonte punën e tij. Mbreti iu afrua plakut dhe e pyeti: - Pse nuk iu bashkove të tjerëve. Plaku i varfër iu përgjigj: - ... Shfaq »

Si të nxisim idetë dhe mendimet pozitive

libro-percorsi-narrativi-770x470

Tregohet se në vitin 1974 Mahatir Muhamed ishte mysafir në ceremoninë e përfundimit të vitit arsimorë. Ishte një vit përpara se të bëhej ministër i arsimit dhe pastaj edhe kryeministër. Atëherë kishte propozuar një garë mes mësuesve të të gjitha shkollave dhe të gjithëve u kishte ndarë nga një tullumbace. Nga të gjithë arsimtarët kërkoi të marrin tullumbacen dhe ta ... Shfaq »

Biri im

winter-acitvities-toddler

Sillu me edukatë ndaj shokut tënd sado i bindur që të jesh se ai të do ty. Mos e kalo vizën e kuqe me të. Mos i merr atij diçka, për të cilën ai mërzitet, sepse ai do të zemërohet me ty.   Biri im! Nëse ndjek rrugën e drejtë, ke për të shpëtuar nga të gjitha telashet, sepse shumica ... Shfaq »