Të Fundit

Opinione

‘’Mos e shit votën’’

download

Ti qytetar që mendon se do heqësh emrin nga lista e norxheve tuaja. Se do mbyllësh një hall. Ta dish, gabohesh. Një listë veresie akoma më e gjatë të pret nga muaji tjetër e në vazhdim. Ti qytetar që do të japin një drekë diku. Ti që ke gjithë jetën anëtar. Dhe gjithë jetën u ke trokitur në derë të ... Shfaq »

Pse ngriten çmimet?

44410-ngritja-e-cmimit-te-karburanteve-reperi-kosovar-gjithe-diten-ne-kafe-e-ankohen-per-nafte

Gazetarët e huaj në Ukrainë, në mesin e tyre edhe Tim Judah, me të cilin bisedova para pak ditësh, lajmërojnë se në këtë vend nuk janë ngritur çmimet. Madje, edhe në Kiev që bombardohet nga forcat ruse, gjërat themelore ushqimore dhe barnat shiten në shitore e barnatore si më parë. Njësoj, me të njejtin çmim. Nëse çmimet nuk kanë ndryshuar ... Shfaq »

ULLISHTA E ULQINIT – DHURATË HYJNORE

hh-1024x681

Një ndër pasuritë më të çmuara që ka Ulqini është ulliri. E dimë se veprimtaria kryesore ulqinake ka qenë detaria kurse pjesa e dytë e jetës së detarëve pra, ajo e pensionimit ka të bëjë me punimin e tokës,ullishtarinë. Ja një thënie ulqinake: Nëse nuk di çtë bësh me para, bli ullishtë. Pra, ullishta është vlerë që nuk humbet kurrë andaj ... Shfaq »

Big Brother si adhurim i tjetërsimit

download

Duket e çuditshme, por, fakeqësisht rezultoi i vërtete, fakti se ky edicion i Big Brother Albania, në formatin VIP, pati një audiencë të majisur deri aty sa arriti që në natën finale të zbraste sheshet e qyteteve shqiptare. Ky program, me këtë lloj formati, që për hir të së vërtetës ka “infektuar” të gjithë botën përmes globalizimit të mënyrës dhe ... Shfaq »

Shkatërrimi i familjes si shkak i shkatërrimit të qytetërimeve

prinderit-tuaj-nena-juaj-dhe-pa

Shkatërrimi i familjes, shkatërrimi i arsimit dhe zhvlerësimi i heronjve janë shkaqet e shkatërrimit të qytetërimeve Një orientalist ka thënë: Në qoftë se dëshiron të shkatërrosh qytetërimin e një populli duhet të përqendrohesh në tre gjëra: 1. Shkatërrimin e familjes 2. Shkatërrimin e arsimit 3. Zhvlerësimin e heronjve dhe personaliteteve (shembujve të mirë si pika referuese) – Për shkatërrimin e ... Shfaq »

Qëndroni gjithmonë të fortë përballë kritikave

1501819_396080727189693_341049322_n-860x450_c-770x470

Një ditë profesori i matematikës shkroi në dërrasën e zezë: 9×1 = 7 9×2 = 18 9×3 = 27 9×4 = 36 9×5 = 45 9×6 = 54 Pasi e përfundoi u kthye kah nxënësit dhe i pa ata duke qeshur. – Pse po qeshni? i pyeti profesori. – Shumëzimin e parë e keni bërë gabim, i tha njëri nga ... Shfaq »

Për shkatërrimin e një populli nuk ka nevojë për armë bërthamore, mjafton edukimi i keq!

winter-acitvities-toddler

Një profesor universiteti, studentit tij, i cili është dashur ta mbrojë tezën e doktoratës, ia shkroi një letër me këtë përmbajtje: “Për shkatërrimin e cilitdo popull nuk ka nevojë për bomba atomike apo për raketa me rreze të gjata veprimi. Për diçka të tillë është i mjaftueshëm degradimi dhe rrënimi i sistemit të arsimit dhe toleranca e studentëve që të ... Shfaq »

I dashuri Virus, mirë se erdhe në shtepinë tonë!

corona-world-fire-800x450

Duke e pa çorodinë dhe mendjelehtësinë që po ndodh me çasjen që ka një masë e madhe ndaj virusit, e ndjej për obligim t’ua them dy fjalë. Së pari: është shumë e shëmtuar kur i dëgjon profesionistët, mjekët, besimtarët e ndoshta edhe ndonjë teolog duke u shprehur për covid-19, omicronin, gripin, etj, se ishte: “i poshter”, “i shëmtuar”, “i keq”, ... Shfaq »

Ruaje pamjen e jashtme, por mos e harro edhe të brendshmen

life-is-beautiful-wallpaper

Shpirti i njeriut është i pastër nëse edhe veshjen e ka të tilla. Kjo është çështje tejet me rëndësi të cilën assesi nuk duhet harruar. Njerëzit e urtë kanë deklaruar: “Ai që ka rroba të pista, as shpirtin nuk e ka të pastër.” Shumë njerëz e ndotin shpirtin e vet për shkak të papastërtisë së rrogave ose parregullsisë në jetë. ... Shfaq »

Duke pritur të ardhmen

2018-01-27 15.15.28

Dijetari i madh Dr. Ali Tantavi ka thënë:‎ ‎- Shkova në shkollë fillore për hir të së ardhmes, pastaj më thanë:‎ ‎- Shko në shkollë të mesme për hir të së ardhmes. Pas shkollës së mesme, më thanë: ‎ ‎- Shko në fakultet për hir së ardhmes. Kur e kreva fakultetin më thanë:‎ ‎- Gjeje një punë në profesionin tënd ... Shfaq »