Të Fundit

Opinione

Diversiteti fetar vlerë qytetarie në botën shqiptare

baner_mali_stari_grad

Autor të huaj janë fascinuar me realitetin shqiptar që ka të bëjë me diversitetin fetar si asnjë popull tjetër në Europë.Ndonëse një konstatim i tillë na bën të veçantë duke shprehur në praktikë tolerancën fetare, një diversitet i tillë është i pakonceptueshëm për popuj të tjerë, sidomos të fqinjët tanë grekë dhe sllavë, të cilët janë të njëjtësuar me konfesionin ... Shfaq »

Çfarëdo që të jeni, ashtu do të jenë edhe sundimtarët tuaj

baner_mali_stari_grad

Duke pasur parasysh se ne shumë shpesh jemi në gjendje që t’i zgjedhim eprorët tanë në nivele të ndryshme dhe në segmente të ndryshme të jetës sonë të kësaj bote, e konsideroj të përshtatshme t’i përmendi disa shembuj në lidhje me këtë temë por që kanë bazë fetare. Shprehja që shpesh përmendet në këtë kontekst është ajo që u theksua ... Shfaq »

“ZGJOHU ULQIN ME ZEMËR PËRPARA TA MBROJMË TË ARDHMEN”

2018-01-13 12.40.29

Për disa ditë, në komunën e Ulqinit, do të mbahen zgjedhjet e nënta ( 9 ) lokale me ç’rast qytetarët e kësaj njësije territoriale do të zgjedhin përfaqësuesit e tyre, të cilët mësëmiri do t’i përfaqësojnë interesat e tyre politike dhe ekonomike në katër vitet në vijim. Qytetari është bërthama e demokracisë, ndaj atij i takon që më votën e ... Shfaq »

Top 10 rrenat më të përdorura që ju bëjnë të ngjani si politikan!

laughing-2

Në vendin ku jetojmë, shpesh jemi “të detyruar” me u përshtatë në situata të ndryshme, ku bëjnë pjesë edhe rrenat, që shpesh edhe pa vetëdije ja lëshojmë njëritjetrit, prindërve, arsimtarëve, klientëve, por edhe vetvetes. Ma poshtë janë top 10 rrenat më efektive të cilat secili prej juve, së paku nji herë në jetë i keni përdorë, bashkë me udhëzimet se ... Shfaq »

Vota ime e mallkuar ku shkon, ku humb, ku zhdukesh!?

vote

Sa e pa besë që më je ti vota ime e mallkuar. Se di si tët’ thërras: emër, folje, kallëzues, besdisje, sëkëlldisje, bajëlldisje, robëri, liri apo përbindësh që na ke hyrë mbrenda vetvetes dhe je prezente në çdo pore të ekzistencës sonë, i gëlltitë pamëshirshëm e rradhazi të gjitha qytetet, fshatrat, trotuaret, godinat dhe shtëpitë e të varfërve. Në cilët ... Shfaq »

Një ilaç shumë i thjeshtë për të gjitha problemet e jetës

3441794756_79f7f7407c

Kur ju sulmon fëmija juaj, dhe kur e lëshoni zërin tuaj të ngritur përtej dhimbjes reale e cila ua tejmbush zemrën – mendoni se si janë ndjerë Ademi (a.s.) dhe Hava kur e kanë kuptuar se njëri djalë i tyre e ka mbytur tjetrin. Ose si ka reaguar Jakubi (a.s.) kur fëmijët e tjerë të tij e kishin lënë djalin ... Shfaq »

Basti i fundit i Trump

Basti-i-fundit-i-Trumpit

Pas 22 vitesh nga Akti i Kongresit për Ambasadën Amerikane në Jeruzalem, i cili parashikonte transferimin e kësaj ambasade drejt këtij qyteti, dhe pas 22 vitesh të shtyrjeve që çdo 6 muaj të gjithë presidentët amerikanë kishin bërë për një akt të tillë, presidenti Trump deklaroi dhe firmosi transferimin përfundimtar të kësaj ambasade në Jeruzalem. Lajmi shkaktoi reagime të jashtëzakonshme ... Shfaq »

“Islami i moderuar” made in America

Flamuri-amerikan

Kultivimi i “muslimanëve të moderuar” gradualisht filloi të përputhej me përpjekjet e forcave të rendit për të identifikuar dhe parandaluar “radikalizmin” në mesin e të rinjve muslimanë. 11 Shtatori ishte mjaft tronditës për muslimanët amerikanë. Por kjo pati të paktën një anë pozitive: predikuesve të rastësishëm – të cilët vazhdimisht ankoheshin për çdo aspekt të ekzistencës amerikane – iu desh ... Shfaq »

Veprimet e pëlqyera në marrëdhëniet burrë – grua

martese-koha

Gjatë hyrjes në një institucion kaq të rëndësishëm si martesa, duhet të udhëhiqemi me ato norma të sjelljes që i ka përdorur krijesa më e mirë, i Dërguari i Allahut salAllahu alejhi ue sel-lem. Zgjedhja e bashkëshortit është shumë e rëndësishme, sepse nga ajo zgjedhje varet lumturia ose palumturia. I Dërguari i Allahut, salAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: “Katër ... Shfaq »

Ja abetaret e gjuhës shqipe, të përpiluara nga hoxhallarët shqiptarë

Gjuha-Shqipe

Një kontribut të rëndësishëm për zhvillimin e gjuhës shqipe dhe arsimin kombëtar në kapërcyell të shek. XIX dhe në fillim të shek. XX, krahas klerikëve të besimeve të tjera fetare, pa dyshim që kanë luajtur edhe hoxhallarët dhe mendimtarët muslimanë shqiptarë. Ja disa abetare dhe alfabete të para në gjuhën shqipe: Alfabeti i gjuhës shqipe i hartuar nga eruditi dhe ... Shfaq »