Të Fundit

Shkrime-Artikuj

Vrasja e kreativitetit

935217_348644091924916_687481994_n

Faqet e historisë i kanë gdhendur në mënyrë të paharrueshme emrat dhe jetëshkrimet e atyre burrave të rrallë. Historia ka dashur që krijimtarinë e tyre ta shkruajë me shkronja të mëdha dhe ta përjetësojë në jetë të jetëve. Këta njerëz, erdhën në këtë botë si gjithë të tjerët, ndoshta në kushte të vështira ekonomike. Por, ata refuzuan të largohen nga ... Shfaq »

A ekziston jeta pas lindjes?

bebja-ne-barkun-e-nanes-770x470

Një bisedë mes dy binjakëve në barkun e nënës: – A beson në jetën pas lindjes? – Gjithsesi, sigurisht se ekziston diçka pas lindjes. Ndoshta jemi këtu pikërisht për t’u përgatitur për jetën pas lindjes. – Kjo është marrëzi. Nuk ka jetë pas lindjes. Në fakt si mund të duket ajo jetë? – Nuk e di saktësisht, mirëpo jam i ... Shfaq »

I varfri u dënua sepse vodhi kafshatën e gojës

lajme-varferia_323017647

Në një nga shtetet e Amerikës, një burrë i moshuar u çua para trupit gjykues, për shkak se kishte vjedhur një bukë. I moshuari e pranoi padinë e ngritur ndaj tij dhe as që u orvat ta mohojë. Në fund, ai e justifikoi aktin me fjalët:”Më grinin zorrët nga uria, prandaj e zgjata dorën.” Gjykatësi u ngrit në këmbë dhe ... Shfaq »

Dhjetë faktorë për zhvillimin e dashurisë mes bashkëshortëve

578581_22697618_1349764095

Kush dëshiron t’i rritet kapitalit në llogarinë bankare, duhet të kërkojë mënyra për zhvillimin dhe rritjen e kapitalit të tij. Edhe ai që dëshiron të zhvillojë më tej dashurinë për gruan e tij, duhet të kërkojë mjete të përshtatshme për ta rritur shkallën e dashurisë dhe që të dy bashkëshortët duhet t’i përmbahen asaj. Ne do të përmendim disa nga ... Shfaq »

Mbi ekstremizmin

extreme_logo_f

Ekstremizmi i Shtetit Islam në Irak dhe Sham (ISIS), në besim dhe praktikë, është një fenomen i përçmueshëm që duhet dënuar dhe frenuar. Por duhet pranuar po ashtu se ISIS-i është vetëm një simptomë e një problemi më të madh, një problem që gjendet në zemër të ekstremizmave të botës moderne, dështimi i sistemit ndërkombëtar, ndjenja e dëshpërimit dhe nihilizmit, ... Shfaq »

Drejt një fejese të suksesshme

fejesa4.png

Para se të zgjedhësh shokun e jetës, fillimisht njih veten. Të gjithë të rinjtë dhe të rejat, që janë në prag të martesës dhe krijimit të jetës bashkëshortore, kanë shumë pikëpyetje mbi periudhën e fejesës dhe rëndësinë e saj. Pyetjet me natyrë të pastër fetare dhe këshilluese mbi problemet kryesore, që hasen gjatë fejesës, janë të shumta. Gjithmonë pyetet, nëse ... Shfaq »

Profeti Muhammed: Një model për barazinë racore

what_did_they_say_about_prophet_muhammed___by_mogaheda-d5sjsex

Trazira racore që vendi ynë po përjeton pas të shtënave fatale të Michael Brown dhe vdekjen e disa burrave të tjerë tjerë zezakë të paarmatosur në duart e oficerëve të policisë së bardhë intensifikon nevojën për të rivlerësuar progresin tonë në fushën e drejtësisë shoqërore dhe barazisë racore. Kjo duket haptazi, është e qartë se ne jemi larg nga të ... Shfaq »

Pesë zbulimet e muslimanëve që ndryshuan botën

pes-euml-zbulimet-e-mysliman-euml-ve-q-euml-ndryshuan-bot-euml-n_2_2_hd-770x470

Rreth 1,600,000,000 filxhanë kafe konsumohen çdo ditë në botë. Miliarda njerëz janë të varur nga ajo në rutinën e tyre të përditshme. Dhe tani, shumë pak njerëz janë të njohur me origjinën e kësaj pije të gjithëpranishme. Kafeja Sipas të dhënave historike, në shekullin e 15-të, kafeja u bë pije shumë e famshme tek myslimanët në Jemen, në gadishullin jugor ... Shfaq »

Nuk na ndryshon Zoti, derisa të ndryshojmë vetë

time-for-change

Është vetë njeriu burim i çdo ndryshimi për mirë apo për keq. Sipas gatishmërisë së tij për tu lartësuar ose për të marrë tatëpjetën, është dhe frymëzimi i Zotit. Kur profetit Muhamed a.s iu shpall Kurani, u prit nga zemra të sinqerta dhe të përmalluara, gjë e cila ua shtoi dhe forcoi besimin. Sakaq, zemrat që e refuzuan, ishin ato ... Shfaq »

Richard Kelleher: Koncepti i paqes në Marrëveshjen e Medinës

constitution12

Në fshatin e sotëm global, është shumë më e thjeshtë të krijosh kontakte me njerëz të kulturave dhe besimeve krejtësisht të ndryshme se sa ka qenë në të kaluarën. Fatkeqësisht, rritja e kontakteve globale ka zgjeruar gjithashtu edhe qëllimin e konfliktit kudo në botë. Konfliktet moderne gjejnë vend në shoqëritë me kulturë, besim dhe të kaluar filozofike tejet të ndryshme. ... Shfaq »