Të Fundit

Shkrime-Artikuj

Drejt një fejese të suksesshme

fejesa4.png

Para se të zgjedhësh shokun e jetës, fillimisht njih veten. Të gjithë të rinjtë dhe të rejat, që janë në prag të martesës dhe krijimit të jetës bashkëshortore, kanë shumë pikëpyetje mbi periudhën e fejesës dhe rëndësinë e saj. Pyetjet me natyrë të pastër fetare dhe këshilluese mbi problemet kryesore, që hasen gjatë fejesës, janë të shumta. Gjithmonë pyetet, nëse ... Shfaq »

Profeti Muhammed: Një model për barazinë racore

what_did_they_say_about_prophet_muhammed___by_mogaheda-d5sjsex

Trazira racore që vendi ynë po përjeton pas të shtënave fatale të Michael Brown dhe vdekjen e disa burrave të tjerë tjerë zezakë të paarmatosur në duart e oficerëve të policisë së bardhë intensifikon nevojën për të rivlerësuar progresin tonë në fushën e drejtësisë shoqërore dhe barazisë racore. Kjo duket haptazi, është e qartë se ne jemi larg nga të ... Shfaq »

Pesë zbulimet e muslimanëve që ndryshuan botën

pes-euml-zbulimet-e-mysliman-euml-ve-q-euml-ndryshuan-bot-euml-n_2_2_hd-770x470

Rreth 1,600,000,000 filxhanë kafe konsumohen çdo ditë në botë. Miliarda njerëz janë të varur nga ajo në rutinën e tyre të përditshme. Dhe tani, shumë pak njerëz janë të njohur me origjinën e kësaj pije të gjithëpranishme. Kafeja Sipas të dhënave historike, në shekullin e 15-të, kafeja u bë pije shumë e famshme tek myslimanët në Jemen, në gadishullin jugor ... Shfaq »

Nuk na ndryshon Zoti, derisa të ndryshojmë vetë

time-for-change

Është vetë njeriu burim i çdo ndryshimi për mirë apo për keq. Sipas gatishmërisë së tij për tu lartësuar ose për të marrë tatëpjetën, është dhe frymëzimi i Zotit. Kur profetit Muhamed a.s iu shpall Kurani, u prit nga zemra të sinqerta dhe të përmalluara, gjë e cila ua shtoi dhe forcoi besimin. Sakaq, zemrat që e refuzuan, ishin ato ... Shfaq »

Richard Kelleher: Koncepti i paqes në Marrëveshjen e Medinës

constitution12

Në fshatin e sotëm global, është shumë më e thjeshtë të krijosh kontakte me njerëz të kulturave dhe besimeve krejtësisht të ndryshme se sa ka qenë në të kaluarën. Fatkeqësisht, rritja e kontakteve globale ka zgjeruar gjithashtu edhe qëllimin e konfliktit kudo në botë. Konfliktet moderne gjejnë vend në shoqëritë me kulturë, besim dhe të kaluar filozofike tejet të ndryshme. ... Shfaq »

Kontrolloje zemërimin para se ai të të kontrollojë ty

imagesa

Të gjithë e njohim zemërimin dhe të gjithë e kemi ndjerë atë, qoftë si një bezdi e shkurtër  apo si zemërim i plotë. Zemërimi është plotësisht normal, zakonisht i shëndetshëm, si dhe emocion njerëzor, por kur del jashtë kontrollit dhe bëhet destruktiv, ai mund të  shkaktojë probleme në punë, në marrëdhëniet personale dhe në cilësinë e jetës. Kjo mund t’ju ... Shfaq »

50 hapa për ta kuptuar dhe mbështetur një viktimë përdhunimi

20120912.111830_sph_rape2

Viktima e përdhunimit është e ekspozuar ndaj përballjes së dhunshme me një ose më shumë persona, të cilët manifestojnë instinkt kafshëror të papërmbajtshëm. Sa hap e mbyll sytë ajo e sheh veten në duart e tyre, krejt e pafuqishme për të rezistuar dhe për ti thënë jo këtij akti makabër. Ajo mund edhe të kërcënohet me armë, me mbyllje të ... Shfaq »

Mbrojtja e ambjentit

file8281278162138

Shpesh herë, dëgjojmë të flitet mbi ambjentin dhe mbrojtjen e ambjentit. Por cili është koncepti i ambjentit? Çfarë është ambjenti? Tek ambjenti hyn gjithçka që e rrethon trupin e njeriut. Duke grisur një letër dhe duke e hedhur atë përdhe, në një lum apo kudo tjetër, unë kontriboj në ndotjen e ambjentit dhe jo në mirëmbajtjen e tij. Konferenca e ... Shfaq »

Sa të rrezikuar janë fëmijët tanë nga interneti

Internet_femijet

Një studim i kryer nga World Vision së fundmi, jep të dhëna problematike në lidhje me rrezikun që paraqet përdorimi i internetit nga fëmijët shqiptar. Ndër të dhënat më shqetësuese ishte se rreth 44% e të anketuarve pranojnë të kenë konsumuar materiale pornografike cdo dite nëpërmjet internetit. Dhe rreth 47% e fëmijëve shprehen se janë kontaktuar online nga një i ... Shfaq »