Të Fundit

Çështje Sociale

Si të nxisim idetë dhe mendimet pozitive

libro-percorsi-narrativi-770x470

Tregohet se në vitin 1974 Mahatir Muhamed ishte mysafir në ceremoninë e përfundimit të vitit arsimorë. Ishte një vit përpara se të bëhej ministër i arsimit dhe pastaj edhe kryeministër. Atëherë kishte propozuar një garë mes mësuesve të të gjitha shkollave dhe të gjithëve u kishte ndarë nga një tullumbace. Nga të gjithë arsimtarët kërkoi të marrin tullumbacen dhe ta ... Shfaq »

Biri im

winter-acitvities-toddler

Sillu me edukatë ndaj shokut tënd sado i bindur që të jesh se ai të do ty. Mos e kalo vizën e kuqe me të. Mos i merr atij diçka, për të cilën ai mërzitet, sepse ai do të zemërohet me ty.   Biri im! Nëse ndjek rrugën e drejtë, ke për të shpëtuar nga të gjitha telashet, sepse shumica ... Shfaq »

8 gjëra që duhet thënë fëmijëve tuaj çdo ditë

Kids-business-team1

Meqë ne kemi ndikim të madh në jetën e fëmijëve tanë, është e rëndësishme t’i inkurajojmë ata dhe t’u shprehim dashurinë tonë, jo vetëm me fjalët “Unë të dua”, por edhe nëpërmjet veprimeve dhe shembujve tanë Shumica e fëmijëve i shohin prindërit e tyre si mentorë dhe heronj madhor. Nuk është çudi që shumë fëmijë, kur i pyetën se çfarë ... Shfaq »

Mjaft më me Facebook-un, arsyet pse duhet ta braktisni

facebook-1-640x346

Ndërsa varësia nga rrjetet sociale po bëhet gjithnjë e më e madhe, një prej tyre, Facebook-u po ndikon gjithnjë e më shumë te stili i jetesës dhe virtualizimi i jetës reale. Ja cilat janë disavantazhet e kësaj media sociale dhe arsyet përse duhet të hiqni dorë, të paktën përkohësisht prej tij Ndjeni se bilanci midis jetës virtuale dhe asaj reale ... Shfaq »

Mbi konceptin e dashurisë

02733ebb9c

Dashuria është një prej koncepteve universalë që kërkon guxim dhe largpamësi për t’u përcaktuar në kornizat e kuptimit të mendjes njerëzore. Ky fenomen, kur merr përsipër për t’i përcaktuar karakterin dhe parimet, të detyron që të biesh në kundërshti me shumë botë-kuptime, shumë të tjera t’i përsërisësh duke i perifrazuar edhe të tjera të mos i marrësh në konsideratë për ... Shfaq »

Prindërim në kohë të jashtëzakonshme

winter-acitvities-toddler

Kyle ishte përqëndruar plotësisht tek  videogame-i në telefonin e tij ndaj dhe unë e pyeta nënën e tij “Prej sa kohësh ka dhimbje barku?” e ëma u përgjigj: “ Pak a shumë prej dy ditësh.”  Ndërsa Kyle u përgjigj:”Pusho mami, mos ja fut kot!” dhe pastaj bëri një nënqeshje të egër. Kyle është vetëm 10 vjeç. Jam një doktorreshë me ... Shfaq »

Pse libri paraqet dhuratën më të mirë?

400-770x470

Nëse dëshironi të blini dhuratë për gruan, burrin, shokun apo mikun shikoni pse libri paraqet një ide të mirë. Do t’ju ndihmojmë në zgjidhjen tuaj se çfarë libri të dhuroni. Librat janë financiarisht të përballueshëm Nëse keni buxhet të caktuar për blerjen e ndonjë dhurate, apo jeni në kufi të limituar. Për fat të keq, shpesh herë ai buxhet nuk ... Shfaq »

Kur u kujdeseshim edhe për zogjtë…

drith-per-zogjte-770x470

Udhëheqësi i cili është merakosur edhe për mirëqenien e zogjëve në majat e maleve gjatë stinës së dimrit. Kjo është një traditë islame shumë e vjetër, e cila ende praktikohet në disa pjesë të Turqisë. Kur bora mbulon çdo gjë, njerëzit shkojnë në majet e maleve për të derdhur drithëra për zogjët, në mënyrë që ata të mos vdesin nga ... Shfaq »

Omer b. El-Hattabi dhe sigurimi social.

Si-të-sillemi-në-situata-të-fitnes-dhe-të-çrregullimit-770x470

Omer b. El-Hattabit, udhëheqësit të muslimanëve, për së pari herë iu dha mundësia që të realizojë projektin e solidaritetit shoqëror. Këtë e realizoi në një mënyrë ideale që në histori, deri atëherë, nuk njihej një gjë e tillë. Ishte ky udhëheqës i madh i cili sigurimit social i dha statusin normativ, e jo të bamirësisë dhe humanitetit. Historia, me krenari ... Shfaq »

Rruga drejt suksesit: Çdo ditë çlirohuni nga gjërat që keni frikë

success concept

Secili nga ne ka frikë. Kjo është normale. Nëse nuk do të kishim frikë, nuk do të ishim njerëz… Disa kanë frikë nga merimangat, insektet, njerëzit, ndërsa disa të tjerë kanë frikë edhe nga vetja. Ka frikë të thotë atë që mendon, të bëj atë që do… Kemi frikë për atë se çka do të thonë të tjerët për ne ... Shfaq »