Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

Për një ramazan civilizues!

Ramadan-Celebration

Kur’ani është i qartë në sqarimin e qëllimit të Ramazanit: *ringjallje e devotshmërisë, *arritja e përsosmerisë brenda kufijve njerëzorë dhe *kalitja e shpirtit të besimtarëve. Kur një person agjëron, ai e kontrollon veten, përmbahet nga dëmtimi i njerëzve dhe gjithashtu zotohet të bëjë punë të mira, dhe kushdo që dëshiron ta dijë suksesin e tij në këtë muaj, le të ... Shfaq »

‘’Mos e shit votën’’

download

Ti qytetar që mendon se do heqësh emrin nga lista e norxheve tuaja. Se do mbyllësh një hall. Ta dish, gabohesh. Një listë veresie akoma më e gjatë të pret nga muaji tjetër e në vazhdim. Ti qytetar që do të japin një drekë diku. Ti që ke gjithë jetën anëtar. Dhe gjithë jetën u ke trokitur në derë të ... Shfaq »

Pse ngriten çmimet?

44410-ngritja-e-cmimit-te-karburanteve-reperi-kosovar-gjithe-diten-ne-kafe-e-ankohen-per-nafte

Gazetarët e huaj në Ukrainë, në mesin e tyre edhe Tim Judah, me të cilin bisedova para pak ditësh, lajmërojnë se në këtë vend nuk janë ngritur çmimet. Madje, edhe në Kiev që bombardohet nga forcat ruse, gjërat themelore ushqimore dhe barnat shiten në shitore e barnatore si më parë. Njësoj, me të njejtin çmim. Nëse çmimet nuk kanë ndryshuar ... Shfaq »

Politika dhe moralet

-1200-630-47c45fb27300dd3d49bc95d826ef5bb8

Pyetja: A ka ndonjë lidhje midis politikës dhe moraleve? Përgjigjet dr. Jusuf Abdullah el Kardaui Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe lavdërimi i Allahut janë mbi të Dërguarin e Allahut, mbi familjarët e tij, shokët e tij dhe gjithkënd e ndjek atë, kurse më tej: Në Islam është një parim i cili thotë: “Qëllimi nuk e justifikon mjetin”. Nëse qëllimi ... Shfaq »

Instituti IDEA uron të gjithë mësuesit me rastin e 7 marsit, ditës së mësuesit.

1958144_287059994783572_1137802633_n

Instituti IDEA shpreh respekt të gjithë atyre mësuesve të cilët, përkundër vështirësive, pengesave dhe ndalesave, po gjejnë mënyra, që nxënësve në shkolla t‘ju mësojnë historinë e të parëve tanë. Në këtë ditë ne ju nderojmë ju për punën e kontributin tuaj të madh që keni dhënë, jepni e do të jepni për mësimin e gjuhës sonë të pastër shqipe të ... Shfaq »

ULLISHTA E ULQINIT – DHURATË HYJNORE

hh-1024x681

Një ndër pasuritë më të çmuara që ka Ulqini është ulliri. E dimë se veprimtaria kryesore ulqinake ka qenë detaria kurse pjesa e dytë e jetës së detarëve pra, ajo e pensionimit ka të bëjë me punimin e tokës,ullishtarinë. Ja një thënie ulqinake: Nëse nuk di çtë bësh me para, bli ullishtë. Pra, ullishta është vlerë që nuk humbet kurrë andaj ... Shfaq »

Në emër të familjes!

under-const-2

“Liria është e drejta e çdo njeriu për të besuar atë që dëshiron, për të folur atë që ka në zemër, për të shkruar atë që ka në mendje dhe për të bërë atë që i pëlqen, me kusht që të mos dëmtojë asnjë njeri tjetër”. Faik Konica “Liria është që mos të të trazojë njeri ty, dhe ti mos ... Shfaq »

Big Brother si adhurim i tjetërsimit

download

Duket e çuditshme, por, fakeqësisht rezultoi i vërtete, fakti se ky edicion i Big Brother Albania, në formatin VIP, pati një audiencë të majisur deri aty sa arriti që në natën finale të zbraste sheshet e qyteteve shqiptare. Ky program, me këtë lloj formati, që për hir të së vërtetës ka “infektuar” të gjithë botën përmes globalizimit të mënyrës dhe ... Shfaq »

Ju jeni rezultat i mendimeve tuaja

1920-1080_1644576075-696x392

Në fillim të vitit shkollor, drejtori i një shkolle fillore i ftoi tre mësues dhe u tha se ata ishin përzgjedhur mësuesit më të mirë në vitin e fundit shkollor. Më pas u tha se këtë vit ata duhet t’i mësojnë tri klasë të përbëra nga 90 nxënës më inteligjentë, por këtë nuk duhet t’ju tregonin nxënësve që mos t’i ... Shfaq »

Shkatërrimi i familjes si shkak i shkatërrimit të qytetërimeve

prinderit-tuaj-nena-juaj-dhe-pa

Shkatërrimi i familjes, shkatërrimi i arsimit dhe zhvlerësimi i heronjve janë shkaqet e shkatërrimit të qytetërimeve Një orientalist ka thënë: Në qoftë se dëshiron të shkatërrosh qytetërimin e një populli duhet të përqendrohesh në tre gjëra: 1. Shkatërrimin e familjes 2. Shkatërrimin e arsimit 3. Zhvlerësimin e heronjve dhe personaliteteve (shembujve të mirë si pika referuese) – Për shkatërrimin e ... Shfaq »