Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

Dita e parë e shkollës | Urim i një mësueseje për nxënësit

libri_estate

Urim i një mësueseje për nxënësit E cili individ në jetë ndjehet i palidhur me fillimin shkollor? Askush! Kjo është një e madhja pasuri e mendjes, shpirtit dhe etjes njerëzore. Të gjithë kujtojmë ditën e parë të shkollimit tonë, kujtojmë ditën e parë të viteve shkollore e, në fakt unë do ta quaja dita e artë. Një ar i pastër, ... Shfaq »

“Nëse dëshironi ta zhdukni një popull, atëherë filloni me gjymtimin e kujtesës së tij historike”

2018-01-13 12.40.29

Cordell Hull, Sekretari Amerikan i Shtetit nga viti 1933-1944, ka thënë: “Nëse dëshironi ta zhdukni një popull, atëherë filloni ta gjymtoni kujtesën e tij historike, pastaj shtrembëroni dhe degradoni kulturën e tij, dhe bëjeni atë që ta adoptojë një kulturë, që nuk është kultura e tij, kurse më pas falsifikoni dhe shpikni një histori tjetër, që nuk është historia e ... Shfaq »

Kuptimet e disa gjendjeve dhe tipareve të caktuara

2018-01-21 21.37.34

Gjumi: Sundimtari, urdhri i të cilit nuk refuzohet. Uria: Pabesimtari, i cili nuk ka mëshirë. Mrekullia: Shkalla e temperaturës që rritet, zvogëlohet dhe zhduket. Dashuria: Jeta që është plotësisht e ndarë nga jeta e zakonshme. Rënia në dashuri: Sëmundje e pashërueshme. Brenga: Shpatë e ftohtë në brinjët e ngrohta. Besueshmëria: Treni që të çon përpara. Heshtja: Floriri. Modestia: Thesari që ... Shfaq »

Ushqeni zogjtë e uritur në dimër

Mitmachaktion «Stunde der Wintervögel»

Kur moti është i ngrohtë, bollëkun e ushqimit e kanë në dispozicion edhe zogjtë edhe kafshët e tjera. Në ato momente puna jonë është që të mos i shqetësojmë dhe t’i pengojmë, të mos ua shkatërrojmë vendet dhe foletë e tyre. Nuk është e nevojshme t’i ushqejmë dhe t’ua japim ushqimet që i lëmë ne. Në pranverë dhe verë zogjtë ... Shfaq »

Ja pse duhet të lexoni çdo ditë!

02733ebb9c

Është mahnitës fakti se, Zoti zgjodhi që fjala e parë me të cilën do të përcillej Islami, feja e vetme e pranuar tek Zoti, e vlefshme për të gjithë kombet dhe kohërat, filloi pikërisht me fjalen: Lexo! Dikush mund të çuditet kur mendon se pse një fe kaq madhështore filloi me një fjalë kaq të thjeshtë?! Ose pse nuk filloi ... Shfaq »

Koha në të cilën njerëzit falënderojnë hajdutët!

Mekat-696x373

Profesori kishte marrë rrogën dhe kishte hipur autobusin për të shkuar në shtëpi. Në autobus kishte qenë një hajdut i cili ia kishte vjedhur gjithë paratë profesorit. Kur shoferi kishte kërkuar të paguaj biletën, profesori nuk kishte gjetur asnjë dinar në xhep. Fytyra iu skuq, gjuha iu ngatërrua dhe nuk mund të thonte asgjë. Shoferi duke u tallur i tha: ... Shfaq »

Kujdesuni për familjen tuaj

stock-footage-silhouettes-mother-and-baby-sunset

Njerëzit duhet t’ia pranojnë vetes edhe të tjerëve se asnjë bashkëshortësi nuk është ideale, por për të duhet angazhuar dhe përkujdesur në mënyrë adekuate. Allahu i Madhëruar tek njerëzit e mbolli dashurinë ndaj fëmijëve dhe pasardhësve. Ai gjithashtu e nxiti njeriun për ruajtjen e llojit njerëzor, dëshirën për vazhdimin e brezave të ardhshëm… E gjithë kjo e lehtëson të qenët ... Shfaq »

Sa bukur është ta gëzosh bashkëshortin (bashkëshorten) tënd

martese-koha

Të gjitha gjërat e përmendura nuk është se do të na lodhin shumë, e as që kërkojnë shumë kohë. Prapëseprapë, shumica hezitojnë nga këto gjeste të vogla, ndonjëherë edhe me qëllim. Një mënyrë për ta gëzuar bashkëshortin është kur ai të gjendet në telashe, apo është i shqetësuar t’i thoni: “Mos u shqetëso, gjithçka do të shkojë mirë”. Me kësi fjalë ... Shfaq »

7 shenja që tregojnë se jemi prindër të mirë

under-const-2

Nadene van der Linden Prindërit shpesh herë shqetësohen se po dështojnë me fëmijët e tyre. Prindërit modernë e mbajnë veten në standarde më të larta ndërsa ne i udhëzojmë fëmijët tanë në moshën madhore. Thjeshtë mund të biesh në kurth duke u krahasuar me prindërit e tjerë ose nëse kërkojnë njoftime të jashtme të qenit prind i mirë. Prindërit shpesh ... Shfaq »