Të Fundit

Shkrime-Artikuj

Cilat janë nevojat e përgjithshme të të gjithë njerëzve?

cilat-696x453

A nuk janë ngrënia, pirja, martesa dhe siguria?! Pyetje: Përderisa janë të tilla dhe konsensuale mes njerëzve.. pse të mos arrihen? Përgjigje: Janë dy gjëra qe pengojnë realizimin: 1- Sepse shumica e njerëzve i ndjejnë këto nevojat për veten e tyre, por jo edhe për gjithë të tjerët. 2- Sepse disa njerëz shohin se kanë nevoja shtesë, siç është të ... Shfaq »

Mendimi i keq është një sëmundje që vret gjithçka të bukur!

IMG-20211023-WA0000-696x637

Çfarë mësuam nga jeta? Mësuam se njerëzit kanë qëllime të ndryshme! Mësuam se ndonjëherë duhet të ikim për të parë kush na kërkon! Mësuam se kush është përpara do të  goditet nga mbrapa! Mësuam se keqkuptimet dhe paragjykimet ngjallin dyshimet! Mësuam të jemi durimtar dhe të mos ngutemi për të gjykuar të tjerët! Mësuam se thashethemet e fryra nga egoja ... Shfaq »

Instituti IDEA: Urim me rastin e vitit të ri shkollor 2021/2022

klasa-nxenes

Të nderuar dhe të respektuar mësues, prindër, nxënës, e dashamirë të arsimit! Kemi kënaqësinë e veçantë  që me rastin e  vitit të ri  shkollor 2021-2022 të ju përcjellim urimet  më të përzemërta  për këtë ditë të madhe. Në mënyrë të veçantë, uroj vogëlushët dhe vogëlushet që për herë të parë, hyjnë në udhën e bukur e të pafund të diturisë; ata që ... Shfaq »

Ushqeni zogjtë e uritur në dimër

Mitmachaktion «Stunde der Wintervögel»

Kur moti është i ngrohtë, bollëkun e ushqimit e kanë në dispozicion edhe zogjtë edhe kafshët e tjera. Në ato momente puna jonë është që të mos i shqetësojmë dhe t’i pengojmë, të mos ua shkatërrojmë vendet dhe foletë e tyre. Nuk është e nevojshme t’i ushqejmë dhe t’ua japim ushqimet që i lëmë ne. Në pranverë dhe verë zogjtë ... Shfaq »

Koha në të cilën njerëzit falënderojnë hajdutët!

Mekat-696x373

Profesori kishte marrë rrogën dhe kishte hipur autobusin për të shkuar në shtëpi. Në autobus kishte qenë një hajdut i cili ia kishte vjedhur gjithë paratë profesorit. Kur shoferi kishte kërkuar të paguaj biletën, profesori nuk kishte gjetur asnjë dinar në xhep. Fytyra iu skuq, gjuha iu ngatërrua dhe nuk mund të thonte asgjë. Shoferi duke u tallur i tha: ... Shfaq »

Kujdesuni për familjen tuaj

stock-footage-silhouettes-mother-and-baby-sunset

Njerëzit duhet t’ia pranojnë vetes edhe të tjerëve se asnjë bashkëshortësi nuk është ideale, por për të duhet angazhuar dhe përkujdesur në mënyrë adekuate. Allahu i Madhëruar tek njerëzit e mbolli dashurinë ndaj fëmijëve dhe pasardhësve. Ai gjithashtu e nxiti njeriun për ruajtjen e llojit njerëzor, dëshirën për vazhdimin e brezave të ardhshëm… E gjithë kjo e lehtëson të qenët ... Shfaq »

Mos kërkoni njerëz perfekt sepse nuk ekzistojnë…

Mekat-696x373

Kur një zog është i gjallë i ha insektet, e kur të ngordh insektet e hanë atë. Koha dhe rrethanat mund të ndryshojnë çdo moment. Andaj mos u mundoni të ndryshoni askënd dhe mos  nënçmoni asgjë rreth vetes. Mund të keni fuqi për momentin, por mos harroni se koha është më e fortë se çdo gjë! Dijeni se druri bën ... Shfaq »

Përse zemërohesh?

zemerimi-mjeksiaislame

E pyeti njëherë nxënësi mësuesin: – Je i urtë, gjithmonë i disponuar, asnjëherë nuk zemërohesh. Më ndihmo që edhe unë të bëhem i tillë. Mësuesi u pajtua dhe e luti nxënësin t’ia sjell një patate dhe një thes dhe shpjegoi: – Kur në dikë zemërohesh dhe ofendohesh, merre një patate dhe në të shëno emrin e njeriut me të cilin ... Shfaq »

Ditë më të mira do të vijnë

maxresdefault

Një mbreti, Zoti i kishte dhënë katër djem. Preokupimi më i madh i këtij mbreti, ishte si ti mësojë djemtë e tij të mos gjykojnë nxitimthi. Për këtë, ai i vendosi para një sfide. Ai u kërkoi që secili të shkojë tek pema e kumbullës e cila gjendej shumë larg mbretërisë së tij, mandej të ktheheshin dhe çdo njëri prej ... Shfaq »