Të Fundit

Shkrime-Artikuj

Disa pyetje retorike mbi median

digital-media

Veshi po na vritet përditë me lajme pafund nga kronika, socialja, investigativja, kultura, politika, etj. Mediet janë të mbingopura nga lajmet për çdo gjë që ndodh. Por në fakt a përbën çdo gjë që transmetohet lajm? A përbën çdo informacion lajm dhe a i shërben interesit të publikut çdo informacion që transmetohet? Fatkeqësi njerëzore ka përditë nga aksidentet, kriminaliteti, shkaqe ... Shfaq »

Kombi ngritet mbi vlerat e tij

2015-04-29 19.05.27

Kombi ynë si rezultat i fatit të tij historik, okupimeve, luftërave dhe sistemeve që e dhunuan dhe e shtypën atë, e ngadalësuan përparimin dhe zhvillimin e tij. Trajtimet që do të duhej të ishin tashmë të tejkaluara kombi ynë akoma ballafaqohet me to. Në këto momente që ndodhet kombi ynë sot janë mjaft të ndjeshme. Sot kombi ynë është në ... Shfaq »

Si janë njerëzit në vendin tuaj?

2018-01-13 12.40.29

Duke u afruar një qyteti të madh, udhëtari e pyeti një grua të moshuar e cila rinte ulur pranë rrugës: “Si janë njerëzit në qytetin tuaj?” “ Si ishin në vendin nga ku vinë ti?” – pyeti gruaja. “Të tmerrshëm – u përgjigj udhëtari. “Të këqij, të pa besueshëm dhe antipatik.” “Eh”, Tha gruaja – “të atillë do t’i takosh ... Shfaq »

Mos e arsyeto gabimin, por pendohu!

besimtari-dhe-pendimi-enis-rama

Njeriu nga natyrshmëria e tij është qenie sociale, nuk jeton i izoluar në vetmi. Njeriu nga natyra e tij është qenie që harron, është qenie që gabon, andaj gabimi më i rëndë për njeriun do të ishte sikur ai ta trajtonte veten të pagabueshëm. Më së shumti ka gabuar ai që thotë unë nuk gaboj. Të gabosh, është njerëzore, por ... Shfaq »

Dhjetë gjërat që i dallojnë njerëzit e suksesshëm

images

Nuk brengosen për atë se çka mendojnë njerëzit për ta Njëra nga preokupimet më të mëdha është edhe ajo se çka mendojnë të tjerët për ne. Ky preokupim është një humbje kohe, sepse kur e kuptojmë se sa pak të tjerët mendojnë për ne, atëherë do të pyesim veten pse e kemi quajtur  një problem të madh. Si do që ... Shfaq »

Të etur për famë!

estrella_fama11

Është shumë lehtë në mënyrë probabël të kalkulosh se sa njerëz janë të etur për vëmëndje, vetëm duke shikuar mënyrat apo qëllimet e tyre për në të ardhmën. Njerëzit në përgjithësi janë të etur për ëndrra, sepse ëndrat i japin një realitet të tyren që ata e imagjinojnë dhe si e tillë është shumë e thjeshtë ta pranojnë dhe më ... Shfaq »

Zemra e pastër dhe puna e mirë

02733ebb9c

Në ditët tona shumë njerëz thonë: “Zemra ime është e pastër, sepse unë i dua shumë njerëzit dhe gjithmonë i ndihmoj ata, jam human dhe nuk i bëj keq askujt”. Por a është kjo zemra e pastër për të cilën Allahu i Lartësuar flet në Kur’an?Të kesh zemër të pastër do të thotë t’i jetosh cilësitë dhe vetitë e kërkuara ... Shfaq »

Ku është zhdukur modestia e njerëzve të ditur?

kartolina-e-pavaresise-1912

Edhem Sherkavi Historianët muslimanë pajtohen se leksikoni biografik ‘Sijer el-‘alem en-nubela’, i imam Edh-Dhehebiut, është vepra më e mirë dhe më përmbajtësore e këtij lloji në historinë islame. Edhe pse imam Edh-Dhehebiu këtë vepër ua ka kushtuar biografive të dijetarëve dhe personaliteteve të shquara muslimane të cilët jetuan para tij, ai në të ka përfshirë edhe biografitë e disave nga bashkëkohësit e ... Shfaq »

Mes liderit dhe drejtorit

b_09012013q-aQDLcM2ePUSbNN

Lideri edukues u prin njerëzve me dashuri drejt të mirës së kësaj bote dhe të botës tjetër, kurse drejtori u prin atyre me rregulla dhe ligje që i shërbejnë karrierës së tij personale. Lideri sakrifikon veten për hir të mesazhit dhe simpatizantëve, kurse drejtori sakrifikon të gjithë ata që e rrethojnë për tu ngritur mbi eshtrat e tyre. Lideri ua ... Shfaq »

Zbulohet shkaku i dembelisë?

1811-e1421771297204

Materiet kimike qe sekretohen në disa zona të trurit mund të ndikojnë në nivelin e motivimit, sipas rezultateve të hulumtimit të vogël të kryer në Universitetin Vanderbilt. Në hulumtim kanë marrë pjesë 25 vullnetarë të moshës prej 18 deri 29-vjeçare. Shkencëtarët, duke skanuar trurin, kanë përcjellë interesimin e tyre për punën e rëndë, ndërsa shpërblimi përfshinte para. Rezultatet kanë treguar ... Shfaq »