Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

KUJT I PENGON XHAMIA E RE NË ULQIN!?

medrea-xxx

Këshilla e shkrimtarit të madh rus Dostojevskit, se: “njerëzit që i janë nisur një rruge, të mos gjuajnë me gurë çdo qen që leh me ta, se vonohen”, mbetet aktuale edhe në ditët e sotit. Por është po aq aktuale edhe thënia e urtë se “qenit i duhet treguar shkopi”, që kur të ngordhin, ta përdorësh për ti shtyrë drejt ... Shfaq »

HUMANIZMI

images

Të jesh human do të thotë të mbash qëndrim njerëzor e fisnik dhe të tregosh dashuri të thellë ndaj të gjithë njerëzve. Zemra jote duhet të jetë e madhe dhe t’i nxërë të gjithë njerëzit, pa dallim. Në dy temat e para të elementit të dytë, folëm mbi rëndësinë e kultivimit të dashurisë te njerëzit e afërm dhe për ndihmën ... Shfaq »

(Ar)miqësia ndërmjet Evropës dhe Islamit

7482440

1. Shqyrtimet hyrëse Marrëdhëniet Evropë – Islam kanë një histori të gjatë dhe janë përcjell me batica e zbatica të theksueshme. Përkundër disa shkrimeve historike të vyeshme, mendojmë se kjo periudhë është jashtëzakonisht pak e studiuar, selektivisht e trajtuar dhe në mënyrë subjektive e hulumtuar.[1] Më e keqja është se Evropa edhe në këtë kohë, në fillim të shekullit XXI, nuk ... Shfaq »

Të ruajmë dinjitetin e birit të Ademit

stock-footage-holding-a-plant-green-environmental-business-concept-with-person-in-nature-corporate-business-men

Shumë herë kemi dëgjuar se Islami është fe e cila ka për qëllim ta mbroj njeriun dhe njerëzimin.  Mirëpo çka në fakt do të thotë kjo? Qëllimi është që në radhë të parë të forcohet natyra njerëzore dhe dinjiteti i tij. Gjithashtu,  qëllimi i kësaj feje është ta udhëheq njeriun të ketë  qëllime të larta fetare dhe të vendos drejtësinë ... Shfaq »

Vrasja e kreativitetit

935217_348644091924916_687481994_n

Faqet e historisë i kanë gdhendur në mënyrë të paharrueshme emrat dhe jetëshkrimet e atyre burrave të rrallë. Historia ka dashur që krijimtarinë e tyre ta shkruajë me shkronja të mëdha dhe ta përjetësojë në jetë të jetëve. Këta njerëz, erdhën në këtë botë si gjithë të tjerët, ndoshta në kushte të vështira ekonomike. Por, ata refuzuan të largohen nga ... Shfaq »

Jurgen Todenhofer: Pse është Islami i domosdoshëm për suksesin e Evropës?

juergen-todenhoefer-portraet-770x470

Ish-politikani gjerman, Jurgen Todenhofer, në profilin e tij në Facebook ka shkruar një tekst interesant për Islamin në Evropë: “Miq të nderuar, Merkel është nën kritika të ashpra të bashkë-partiakëve të saj për shkak të deklaratës se Islami është pjesë e Gjermanisë. Deklarata e saj në aspektin historik nuk është e tepruar, në fakt një deklaratë e tillë është e ... Shfaq »

A ekziston jeta pas lindjes?

bebja-ne-barkun-e-nanes-770x470

Një bisedë mes dy binjakëve në barkun e nënës: – A beson në jetën pas lindjes? – Gjithsesi, sigurisht se ekziston diçka pas lindjes. Ndoshta jemi këtu pikërisht për t’u përgatitur për jetën pas lindjes. – Kjo është marrëzi. Nuk ka jetë pas lindjes. Në fakt si mund të duket ajo jetë? – Nuk e di saktësisht, mirëpo jam i ... Shfaq »

Instituti IDEA: muaji Janar, ndihma për skamnorët në komunën e Ulqinit

qqqq

Në vazhdën e aktiviteteve humanitare, Instituti për Drejtësi, Edukim dhe Arsim – IDEA, si fillim të vitit 2015, gjatë muajit Janarë shpërndau ndihma për skamnorët e Komunës së Ulqinit me rrethinë. Falë atyre që dinë të zgjasin dorën e ndihmës, Instituti IDEA arriti të përgatis pako me artikuj ushqimorë dhe t’ua shpërndajë skamnorëve nga Komuna e Ulqinit dhe, shpresojmë se ... Shfaq »

I varfri u dënua sepse vodhi kafshatën e gojës

lajme-varferia_323017647

Në një nga shtetet e Amerikës, një burrë i moshuar u çua para trupit gjykues, për shkak se kishte vjedhur një bukë. I moshuari e pranoi padinë e ngritur ndaj tij dhe as që u orvat ta mohojë. Në fund, ai e justifikoi aktin me fjalët:”Më grinin zorrët nga uria, prandaj e zgjata dorën.” Gjykatësi u ngrit në këmbë dhe ... Shfaq »

Para martese nuk turpëroheshe t’ia shpallësh dashurin

martese-koha

Para martese nuk turpëroheshe t’ia shpallësh dashurin Kurse tani pse e fsheh dashurin ndaj saj! Para martese e bëje të ndjehej si një engjëllush kurse tani si një robëresh! Para martese një orë mendoje për një mesazh kurse tani nuk mendohesh fare a e lëndon! Para martese ia plotësoje çdo dëshir kurse tani ia refuzon çdo fjalë! Para martese i ... Shfaq »