Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

Objektivat dhe Aktivitetet e Institutit IDEA

OBJEKTIVAT DHE AKTIVITETET E IDEA-s

Objektivat e Institutit IDEA janë: -Promovimin, mbrojtjen dhe kultivimin e vlerave shpirtërore dhe kulturore - Promovimi i qeverisjes së mirë dhe drejtësisë sociale - Afirmimin e aktivizmit qytetar dhe vlerave civilizuese të shoqërisë civile - Afirmimin i marrëdhënieve ndër etnike dhe ndër religjioze dhe ndërtimin e një shoqërie multi-etnike dhe multi-kulturore - Afirmimin e promovimit të vlerave europiane dhe integrimit ... Shfaq »

IDEA Juaj

Instituti IDEA i ka vërë vehtës synim që të jetë avokatja e juaj të çdo shtrese të shoqërisë dhe gjithashtu të jetë zëdhënësja dhe promovuesja e gjendjes së tyre, me qëllim të sensibilizimit të shoqërisë së gjerë, në: promovimin, mbrojtjen dhe kultivimin e vlerave shpirtërore dhe kulturore; Në promovimi i qeverisjes së mirë dhe drejtësisë sociale; Në afirmimin e aktivizmit ... Shfaq »

Rreth Nesh

Instituti për Drejtësi, Edukim dhe Arsim (IDEA), e cila nga themelimi i saj, ka një Grup të rinjsh Intelektual dhe të vullnetit të mirë, grumbullon njerëz të profileve dhe grupmoshave të ndryshme. Instituti IDEA ka statusin dhe rregulloret e veta me të cilat vepron dhe punon. Është themeluar në Ulqin në shtator të vitit 2012 si rezultat i aktivitetit dhe ... Shfaq »

Pushto mendjen e njeriut, të pushtosh tokat e tij

0312_BrainShining

Një sasi e pallogaritshme informacionesh të studiuara vërshojnë drejt nesh natë e ditë. Ato na përcillen nëpërmjet mediave të ndryshme, audio dhe vizive. Një stil jetese po na imponohet, i cili është krejtësisht i modeluar dhe i krijuar nga të tjerët. Por, cili është roli i gjithë kësaj në formimin dhe krijimin e njeriut dhe shoqërisë së re? Si ndikon ... Shfaq »

Mëso si të dashurosh

pink-love-backgrounds-love-wallpapers-love-picture-love-hd-wallpaper

E pyeta një të ri:”Si ke mësuar të duash?” Pafajësisht, ai u përgjigj:”Kam mësuar dashurinë e faqeve, supeve dhe duarve!” Dashuria këtu, është puthja, një traditë e çuditshme e vendeve të Gadishullit Arabik. Poeti i dashurisë, Nizar Kibani thotë:   Dashuria në tokë, është pjellë e imagjinatës tonë Nëse nuk do na ishte dhënë, do e kishim shpikur.   Të ... Shfaq »

Sprovë apo dënim

2014-forecast-the-big-question-mark-alead

Kur ime bijë më kërkoi t`i flas rreth sprovës, pyetja e saj më befasoi. Ajo më kujtoi se ishte hera e parë që po përpiqesha të sjell ndërmend diçka rreth kësaj çështjeje në jetën time. Po, kam folur rreth disa gjërave, që kanë të bëjnë me sprovën gjatë emisioneve të shumta televizive, por kurrë nuk më kujtohet t`i jem qasur ... Shfaq »

Kontrolloje zemërimin para se ai të të kontrollojë ty

imagesa

Të gjithë e njohim zemërimin dhe të gjithë e kemi ndjerë atë, qoftë si një bezdi e shkurtër  apo si zemërim i plotë. Zemërimi është plotësisht normal, zakonisht i shëndetshëm, si dhe emocion njerëzor, por kur del jashtë kontrollit dhe bëhet destruktiv, ai mund të  shkaktojë probleme në punë, në marrëdhëniet personale dhe në cilësinë e jetës. Kjo mund t’ju ... Shfaq »

50 hapa për ta kuptuar dhe mbështetur një viktimë përdhunimi

20120912.111830_sph_rape2

Viktima e përdhunimit është e ekspozuar ndaj përballjes së dhunshme me një ose më shumë persona, të cilët manifestojnë instinkt kafshëror të papërmbajtshëm. Sa hap e mbyll sytë ajo e sheh veten në duart e tyre, krejt e pafuqishme për të rezistuar dhe për ti thënë jo këtij akti makabër. Ajo mund edhe të kërcënohet me armë, me mbyllje të ... Shfaq »

Mbrojtja e ambjentit

file8281278162138

Shpesh herë, dëgjojmë të flitet mbi ambjentin dhe mbrojtjen e ambjentit. Por cili është koncepti i ambjentit? Çfarë është ambjenti? Tek ambjenti hyn gjithçka që e rrethon trupin e njeriut. Duke grisur një letër dhe duke e hedhur atë përdhe, në një lum apo kudo tjetër, unë kontriboj në ndotjen e ambjentit dhe jo në mirëmbajtjen e tij. Konferenca e ... Shfaq »