Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

10 gjërat që nuk duhet t’i thotë kurrë një lider

Leadership680

Liderët kanë gjithmonë të drejtën e fjalës dhe fuqinë e saj. Por disa prej tyre mund ta ekzagjerojnë ndonjëherë me deklaratat që bëjnë. Pranojeni ose jo, fjalët e liderit apo edhe shefit në punë, ndikojnë gjithmonë në aftësitë tuaja për të arritur suksesin. Ne po ju sjellim 10 thënie ose shprehje të një lideri, të cilat nuk duhet t’i thuhen ... Shfaq »

INSTITUTI IDEA: MBI 200 FAMILJE PËRFITUAN MISH KURBANI

2014-10-04 09.15.15

Instituti për Drejtësi, Edukim dhe Arsim – IDEA me rastin e festës së Kurban Bajramit realizoi projektin tradicional të përvitshëm “Shporta e Kurban Bajramit”. Nga 70 kurbanet e therur (10 lopë) përfituan mbi 200 familje nga komuna e Ulqinit me rrethinë e deri në zonën e Krajes, ato familje të cilët ishin me kushte të rënda socio-ekonomike, siç janë familjet e ... Shfaq »

Të drejtat e gruas ndërmjet Islamit dhe konventave ndërkombëtare

lawyer

Gruaja në Evropë nuk ka arritur të drejtat e saj më herët se fillimi i shekullit njëzet, dhe as atëherë, megjithatë nuk ka arritur në atë shkallë që ka arritur gruaja në Islam. Gruaja ka arritur të drejtat e saj të plota në hijen e Sheriatit islam në çdo lëmë, ka ruajtur nderin e saj dhe është ngritur në pozitë ... Shfaq »

Letër nga nëna, djalit të saj të pamoralshëm

Muslim mother and son relaxing at the home

Nga nëna e lodhur, për djalin e saj, i cili është i pamoralshëm: O biri im, kjo këshillë e plagur e nënës të ngratë. E kam shkruar këtë letër, e turpëruar, duke u matur disa herë e duke menduar, duke e kapur lapsin disa herë, por lotët nuk më lanë, më pënguan lotët disa herë deri sa dhe zëmra më ... Shfaq »

I LINDUR FAJTOR…

klasa-nxenes

Në pa mundësi të bëj më shumë për momentin të kërkoj falje biri im, bile po të kërkoj falje publike. Ti linde dhe u rrite, fillove shkollën por jo i barabarte me moshatarët e tu, linde me faj si duket, edhe pse autokton ne tokën tënde ti linde me fajin që linde shqiptar. Ti nuk konsiderohej i barabarte me moshatarët ... Shfaq »

Materialet pornografike

pornografi-500x300

Ndërkohë që një i ri ulet para kompjuterit dhe hap materiale pornografike, mendon se nuk po i bën keq askujt. Ai nuk e di se po i bën keq vetes së tij, se ai vetë është viktimë. Ai nuk e di se ka marrë tatëpjetën drejt vartësisë dhe jo çdo lloj vartësie, pasi bëhet fjalë për një vartësi të pakufizuar ... Shfaq »

Dua të ndryshoj, hapi i parë nga brenda

images__3__33

Thyeje demoralizimin me dëshirën dhe vullnetin për sukses. Para se të përcaktosh drejtimin tënd, njih veten! Shpesh herë e kam thënë unë, e ke thënë dhe ti… Kushedi sa herë e kemi dëgjuar brenda dhe jashtë nesh: Dua të jem më i mirë… Dua të mos jem ky që jam… Zgjidhja është e lehtë: Me të kuptuar të thellë, të ... Shfaq »

Instituti IDEA: Pakoja e Ramazanit, për Jetimët e Ulqinit dhe Krajës

2014-07-17 14.38.29

Instituti për Drejtësi, Edukim dhe Arsim – IDEA, gjatë muajit të bekuar të Ramazanit, realizoj projektin “Pakoja e Ramazanit 2014”, ku iu dedikua vetëm për Jetimët e Komunës së Ulqinit me rrethinë e deri në zonën e Krajës. Rëndësia dhe vlera e jetimit është shumë e madhe te Zoti i gjithësisë, andaj ne do ta cekim vetëm një thënie të ... Shfaq »

Instituti IDEA: Telegramurimi për Fitër Bajram

1536706_265139803643705_1778323916_n

Telegram urimi Të nderuar besimtarë të besimit islam Ditët e bekuara të muajit të Ramazanit po kalojnë. Jemi në prag të festës së Fitër -Bajramit ditës teksa i kurorëzojmë ibadetet tona kur Allahu i shpërblen robët e Tij të devotshëm. Në këtë festë të madhe shpirtërore si dhe gjithmonë, të mos harrojmë që të mendojmë edhe për ata që nuk ... Shfaq »