Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

Drejt një fejese të suksesshme

fejesa4.png

Para se të zgjedhësh shokun e jetës, fillimisht njih veten. Të gjithë të rinjtë dhe të rejat, që janë në prag të martesës dhe krijimit të jetës bashkëshortore, kanë shumë pikëpyetje mbi periudhën e fejesës dhe rëndësinë e saj. Pyetjet me natyrë të pastër fetare dhe këshilluese mbi problemet kryesore, që hasen gjatë fejesës, janë të shumta. Gjithmonë pyetet, nëse ... Shfaq »

Psikologjia e tiranisë (2)

assassins_creed_3__la_tirania_del_rey_washington_la_redencion-2243190

Tipat e personalitetit që priren për despotizëm A ekzistojnë tipe të caktuara personaliteti që kanë prirje për sjellje despotike?  Po. Studimi i jetës së tiranëve dhe despotëve më të njohur, kanë zbuluar ekzistencën e tipeve të caktuara të personalitetit që anojnë nga sjelljet me natyrë tirane dhe despotike. Kjo përforcohet më shumë nëse kushtet dhe rrethanat janë të përshtatshme. Bazuar ... Shfaq »

FUNDI DHE FILLIMI I NJË VITI

tirana-atmosfere-festive-fundviti

Falënderimi i takon Krijuesit, “…që bëri natën, e ditën zëvendësuese të njëra-tjetrës dhe për atë që dëshiron të mendojë apo të falënderojë, argument.” Dëshmojmë dhe deklarojmë se nuk ka zot të adhuruar me meritë përveç Allahut; Ai është Një, i vetëm dhe pashoq, Atij i takon pushteti dhe lavdi, prej Tij është fillimi dhe vetëm tek Ai është kthimi! Po ... Shfaq »

Çelësi i lumturisë është të kujdesemi për brengat tona, jo të huajat

xcg_digital_art_bowl_aquarium_glass_drops_splash_1024x7681.jpg.pagespeed.ic_.AsruDWHCAXPvqj3YU8tT-770x470

Të shumtë janë njerëzit që merren me problemet e tjerëve. Filani ka këtë problem, nëse do të vepronte kështu do ta kishte më mirë… për një tjetër thonë se nuk sillet mirë me familjen dhe prindërit… do të ishte më mirë që djalin ta kishte martuar me filan vajzën… Ky gaboi që regjistroi filan fakultetin. Sa i çuditshëm më duket ... Shfaq »

Çmenduritë e Qeverisë së Erdoganit

336iZOgXLUz4Istanbul Turkey

Gabimet e Erdoganit kundrejtë popullit të vet: Prodhimtaria e Turqisë në vitin 2013 ka arritur në rreth 100 trilion dollarë  dhe ka bërë një kërcim, nga pozita e 111-të e vendeve më të fuqishmë në botë në vendin e 16, që do të thotë se me një mesatare prej afro 10% ai do të arrijë që të hyjë në G20-të, ... Shfaq »

Profeti Muhammed: Një model për barazinë racore

what_did_they_say_about_prophet_muhammed___by_mogaheda-d5sjsex

Trazira racore që vendi ynë po përjeton pas të shtënave fatale të Michael Brown dhe vdekjen e disa burrave të tjerë tjerë zezakë të paarmatosur në duart e oficerëve të policisë së bardhë intensifikon nevojën për të rivlerësuar progresin tonë në fushën e drejtësisë shoqërore dhe barazisë racore. Kjo duket haptazi, është e qartë se ne jemi larg nga të ... Shfaq »

Pesë zbulimet e muslimanëve që ndryshuan botën

pes-euml-zbulimet-e-mysliman-euml-ve-q-euml-ndryshuan-bot-euml-n_2_2_hd-770x470

Rreth 1,600,000,000 filxhanë kafe konsumohen çdo ditë në botë. Miliarda njerëz janë të varur nga ajo në rutinën e tyre të përditshme. Dhe tani, shumë pak njerëz janë të njohur me origjinën e kësaj pije të gjithëpranishme. Kafeja Sipas të dhënave historike, në shekullin e 15-të, kafeja u bë pije shumë e famshme tek myslimanët në Jemen, në gadishullin jugor ... Shfaq »

Sami Frashëri dhe Abetaret Shqipe

abetare-e-samiut-770x470

Abstrakt  Samiu qe njëkohësisht autor i idesë dhe zbatues i veprës. Tek abetarja ai shihte librin bazë për shqiptarët e asaj kohe, atmosfera përreth të cilëve mbizotërohej nga shkollat e huaja. Tek abetarja ai nuk shikonte vetëm tekstin mësimor që do t’u jepte shqiptarëve shprehitë e lexim-shkrimit në gjuhën amtare, por shikonte edhe konsolidimin e mësonjëtoreve shqipe të asaj kohe, ... Shfaq »

Shkencëtarët: Wi-Fi tepër e rrezikshme për shëndetin

ecd4f4c87d114b849eafcf470dfc77ef_14telekulak-cep-telefonları-770x470

Rrezatimi elektromagnetik i telefonave celularë, rrjeti wireless LAN, thirrëset për foshnjat si dhe pajisjet e tjera pa tel, të bazuara në mikrovalë mund të ndikojnë në qarkullimin e gjakut, në trupin e njeriut, sistemin e frymëmarrjes. Njerëzit përballen me shumë sëmundje, nga tumoret e trurit dhe leuçemisë deri në dëmtime të kujtesës dhe të përqëndrimit për shkak të rritjes së ... Shfaq »

Si ta ndërtoni personalitetin tuaj

Grupet-e-gjakut-dhe-personaliteti-1

Secili prej nesh njihet nga vet personaliteti i tij. Atë e përbëjnë qëndrimet tona, aftësitë, mënyra e sjelljes,  struktura emocionale dhe shumë karakteristika tjera. Secili prej nesh dëshiron të ndërtoj personalitetin e tij, të mos jetë një imitim i dikujt, mirëpo kjo nuk është e lehtë. Mund të pyesim se si të ndërtojmë personalitetin tonë? Ju japim disa parime: - ... Shfaq »